Топ причини за изневярата

0
353

Тя се върши с цел отмъщение от този, който получава от партньора си студенина в отношенията и често пъти бива нараняван

Изневярата обикновено връхлита като изневиделица дадена двойка.

Докато едната страна си е позволила да кръшне от правия път, то другата не спира да се пита с какво е заслужила подобно отношение. Имайте предвид, че изневярата е като боба и няма начин да не се разбере за нея, макар и на по-късен етап.

Ако се питате какви са основните причини за изневярата, както и какви са видовете изневери, този материал ще даде отговори на въпросите ви.
Специалисти са направили изключително интересен анализ на едни от най-сериозните проблеми при двойките.

изневярата
Тя се върши с цел отмъщение от този, който получава от партньора си студенина в отношенията

Ето колко вида бива изневярата, както и най-честите причини, поради които се стига до нея:



1. Романтична изневяра
Този вид изневяра представлява бягство от еднообразието на дългата връзка или семейния живот. Единият от двамата партньори има нужда от нови емоции, преживявания и еротични фантазии.
Типичен пример за този вид изневяра е курортният роман.

2. Изневяра с цел привличане вниманието на партньора
Както вече стана ясно, тази изневяра има за цел да привлече вниманието на партньора. За целта често пъти бива използван човек, който е близък до двойката, тъй като целта е да се привлече внимание и да се предизвика съжалението на онзи от двойката, който нехае за всяко нещо, свързано с дома или партньора. Подобен вид изневери често са като един много звучен шамар за по-емоционалните личности.

3. Протестна изневяра
Тя се върши с цел отмъщение от този, който получава от партньора си студенина в отношенията и често пъти бива нараняван. В тези случаи потърпевшата страна се опитва да покаже, че може да бъде независима от пасивния или агресивния партньор. В резултат на тази изневяра често пъти жертвата получава това, което иска – липсващата емоция и изживяване, но за съжаление не от партньора си.

4. Наркотична изневяра
Тя обикновено се случва, когато даден човек е пристрастен към еротичните и интимните преживявания и е ненаситен. Тогава той не може да бъде задоволен от партньора си и търси достъп до външни хора, които да го направят. В нередки случаи става въпрос и за хора, които са големи ценители на любовното изкуство и смятат, че поради тази причина трябва да имат повече от един източник на удоволствия.
Ако не излеят събралата се в тях страст, рискуват да изпаднат в тежко депресивно състояние или агресия и да почернят живота на човека, който живее с тях. Най-лошото е, че често пъти отсрещната страна дори няма представа защо се случва всичко това.

5. Изневяра тип „застраховка”
В случаите, в които човек се чувства несигурен в партньора си и има чувството, че той всеки момент ще си събере багажа и ще го напусне, се стига до тази изневяра.
В зависимост от това чия собственост е жилището, в което живее двойката, той или тя би могъл предварително да си осигури друго жилище, за да предотврати неудобната ситуация да остане на улицата или пък да е сам.
Съществува обаче сериозен риск сигналите да бъдат разчетени погрешно и от партньора и от любовника и тогава идва ситуацията, в която човек се сгромолясва шумно от двата „стола” на земята.

6. Изневяра, която слага край на връзката
Колкото и странно да ви звучи, някои изневери се правят именно с цел да бъде сложен край на дадена връзка. Предвид основната цел, поради която се стига до този вид изневяра, често пъти тя е доста показна и задължително се търси окончателен завършек, а не шокова терапия, която би могла да върне партньора ви отново при вас.
Когато ви обземе усещането, че отношенията ви отдавна са изгубили смисъл, а партньорът ви не е човек, с когото можете да се разберете по въпроса от половин дума, това е вариантът.
Единственото, което ви остава е да изневерите, а след това да се похвалите с това, което сте свършили или да накарате някой да ви похвали.
Имайте предвид, че се подлагате на сериозен риск партньорът ви да прояви агресия спрямо вас, така че би било добре да се подготвите предварително като поканите някой ваш приятел, който е трениран и може да предотврати евентуален екшън.

Съществуват и такива, които имат нужда от емоцията, която им доставя секса и са пристрастени към него. Те го правят с цел да разтоварят от ежедневното напрежение, на което са подложени и използват интимната близост като средство, което им вдъхва увереност. По правило подобен вид изневери се извършват с жрици на любовта или случайни хора, а в половия акт не се влагат никакви чувства, пише Блиц.

Понякога, за да се стигне до изневяра вина има и в двете страни на една връзка.
Но не винаги е така, особено в случаите, в които сте си избрали за партньор човек, който не може да се насити на интимните ви отношения. В такива случаи единият започва да бие отбой, а другият да търси това, което му се отказва у дома, навън.

И не на последно място, давайте достатъчно свобода на партньора си, защото, ако го накарате да се почувства притиснат до стената, той неминуемо ще прибегне до изневяра.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.