Вълшебство: Български камък „мори” опасни болести, топи рак, докарва дълголетие!

0
913

Български камък продължава да провокира вниманието

Българският камък става все по-споменаван, но и досега никой не подозира какво огромно значение има той за здравето на хората.

Камъкът, известен под името клиноптилолит е природен материал, който се намира в Родопите. Той е „отговорен” за лечението на много страшни болести, по пътя на народната медицина.

Този камък доказано лекува
Този камък доказано лекува

Клиноптилолит е сред представителите от тридесет камъка, които влизат в групата на зеолитите. Те имат уникалното свойство да приемат и отделят йони в заобикалящата ги среда.

Това свойство е изключително ценно. Когато това се случва, по този начин прочиства организма от отровите. Така ни предпазва от страшните болести на века, като рак, сърдечно-съдови заболявания и други.



Най-качественият камък от тази група се намира у нас, в района на Кърджали. Заради тези негови свойства той граничи с „вълшебството”. Учените са го определили като топ минерал за миналия 20-ти век.

И с абсолютно право. Защото жителите от селата и махалите в тази част на Родопите, където е разпространен магическия камък, почти нямат никакви здравословни проблеми.

Едно нещо обаче е безспорен факт. Клиноптилолит променя химическия състав на водата. Учените са правели многобройни опити да изследват действието на този минерал, но и досега няма точно описание на неговото действие.

Това е така, защото камъкът, добавен към водата променя както вкусовите й качества, така и състава й. А всяка една вода има и различно химично съдържание.

Благодатна тема за специалистите е защото водата, в която е добавен минерала има супер лековити свойства. Обогатена с минерала, течността лекува високо кръвно налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта.

Хора, които употребяват обогатена с клиноптилолит вода много по-рядко страдат от язва, колит, гастрит.

Така йонизираната течност повлиява благотворно на сърдечно-съдовата система и на нервната система. Жителите на родопските села, където се среща уникалния камък почти не са се разболявали от инфаркт и инсулт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.