Фермер случайно откри шокираща находка в имота си

0
442

Македонски фермер случайно се натъкна на необичайна находка в имота си – череп на загадъчно същество, което по външни белези прилича на върколак

Любопитното откритие е направено, докато въпросният фермер оре своята нива край малко македонско село, а плугът му изненадващо се спира в нещо твърдо, заровено в пръстта. Оказва се, че това е закован с пирони дървен сандък, в който мъжът изумен открива мистериозен череп, съчетаващ на пръв поглед човешки и животински черти.

фермер
Македонски фермер случайно се натъкна на необичайна находка в имота си – череп на загадъчно същество, което по външни белези прилича на върколак

Някои специалисти предполагат, че находката на македонския фермер действително представлява череп на вълк, а част от необичайните характеристики, които се забелязват в него, може би се дължат на едно много рядко срещано генетично заболяване, известно в медицината като болест на Пейджет, причиняващо уголемяване на черепа и сериозна деформация на костите.

Върколакът (с който намереният от македонския фермер череп се асоциира от някои) е персонаж от фолклора, който се среща при голям брой народи по света, като на Балканите той се радва на завидна популярност вече векове наред. Съществуват огромен брой суеверия, свързани с него, най-известните от които са за метаморфозата му при пълнолуние и убийството му със сребърен куршум.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.