Кулинарна хитринка – вкусен сач, но на тава! (става невероятна разкошотия)

0
1040

Този сач на тава става удивително вкусен и досущ като любимите ни

Предлагаме ви рецептата за домашен сач, но на тава. Това е една кулинарна хитринка, която ще ви очарова, защото е лесно и страшно апетитно.

сач
Домашен сач, но на тава – уникална вкусотия става

Трябват ни 500 грама пилешко или свинско филе, два моркова, две тиквички, 200 грама гъби, една глава лук, две чушки, две кубчета бульон по ваш избор, черен пипер, сол на вкус, олио, една кофичка със заквасена сметана, сто грама кашкавал.

Първо трябва да си изберем една подходяща тавичка, но такава, която е близка по големина до котлона ни. В тази тавичка първо си запържваме пилешкото или свинско филе, което преди това сме мариновали с малко мазнина и бульон.

После изваждаме месото от тавата и в нея си слагаме зеленчуците. Чушките и тиквичките ги режем на кубчета, а останалите зеленчуци режем на шайби – или, както ви е удобно.



Когато се запържат зеленчуците, добавяме към тях около 200 грама вода, в която вече сме разтворили останалия бульон. Покриваме тавата с алуминиево фолио за около десетина минути.

След като минутите изтекат, отвиваме тавата и добавяме вътре месото. Изчакваме да се изпари водата и чак тогава слагаме в тавата заквасената сметана и настъргания вече кашкавал. Тази вкусотия се сервира направо с тавичката на масата.

С цялата патаклама покрай рязането и приготвянето, този разкошен домашен сач е готов за няма и един час. И ако щете вярвайте, но по вкус и аромат с нищо, ама с нищо не отстъпва на стандартните сачове по заведенията.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.