ЕС с важна заповед към България: До 2020 г. трябва да бъде изпълнена!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

България ще трябва да вземе сериозни мерки, ако иска да няма санкции от Европа!

Европейският съюз даде срок от 3 години на България да се намалят жертвите на пътя, предаде Нова ТВ. В момента именно нашата страна е водач по брой загинали вследствие на автомобилна катастрофа.

Статистиката от миналата година е направо стряскаща. Цели 702 човека са оставили живота си по българските пътища. Това е рекорд в Европа, за наше нещастие.

ЕС следи ситуацията и е заповядал на страната ни да намали жертвите поне наполовина. Ако не бъде изпълнено това условие, държавата я грози доста солена санкция.

До момента за първото тримесечие на настоящата 2017 година броят на починалите по пътищата е 100. Цели 1291 човека пък са с различни наранявания.катастрофи България

България трябва да 3 години да ограничи пътните инциденти

Най-честите причини за смъртен случай на пътя са висока скорост, употреба на алкохол и шофьорско неумение за управление на МПС. Доста по-редки са случаите, в които злощастната сцена се е разиграла просто вследствие на метеорологични условия или други препятствия по пътя.

Според специалистите от ЕС, най-вероятно в България има липса на контрол и зле проведени шофьорски курсове. Тези неща трябва да се коригират до 3 години.

Очаква се КАТ да затегне сериозно редиците и да има полицаи на почти всеки ъгъл. Те ще спират всеки автомобил, движещ се извън позволението, а и всеки, който им се струва нестабилен.

Относно курсовете, държавата трябва да финансира сериозно проекта. Има предложение по време на шофьорски изпит в колата с изпитвания да не са само изпитващият и инструкторът, а и лице на КАТ.

Според друго предложение, за да се ограничат инцидентите по родните пътища, трябва да бъде приет нов закон за максимална скорост в града и тя да бъде 30 км. в час. Това обаче надали ще бъде одобрено.

Проблемът с лошите шофьори присъства в България от много години. Причината най-често е у начина, по който им е било преподавано. Масово по улиците ни се наблюдават водачи на МПС, които не спазват правилника.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар