Свинско с лук, чесънче и магданоз: Е, няма такъв домашен деликатес! (лесна рецепта)

0
428

Това свинско с лук, чесънче и магданоз се топи в устата

Предлагаме ви рецептата за свинско с лук, чесънче и магданоз. Лесна рецепта, а крайният резултат е деликатес, който се топи в устата. Непременно го сервирайте и на гостите си, за да блеснете с вкусотия, за която ще ви поздравят.

свинско с лук чесънче и магданоз
Чудно вкусно е това свинско с лук, чесънче и магданоз. Става за основно и за мезе

Трябват ни четири свински пържоли, брашно, черен пипер, четири глави лук, пет скилидки чесън, магданоз, сол на вкус. Уточняваме, че същата рецепта става страхотна и с телешко месо.

Първо трябва добре да си начукаме свинските (или телешки) пържоли. Да ги посолим и да ги оваляме в брашно. След това ги слагаме да се запържат в загрятото вече олио, докато се зачервят и от двете страни.

След това изваждаме месото от тигана и го оставяме някъде на топло. Нарязваме си на ситно лука и чесъна, след като вече сме ги почистили, и ги запържваме и тях в олиото. В същото, в което преди това сме си изпържили месцето.



Прибавяме към чесъна и лука нарязания на ситно магданоз и смления черен пипер на вкус. После си връщаме обратно пържолите в тигана и доливаме малко водичка.

Количеството на водата трябва да е такова, че да ги покрие, но не и повече. Похлупваме с капак тигана и оставяме месото да покъкри под него, за да омекне напълно и да стане крехко.

Готовите вече пържоли ги сервираме докато са още топли и ги поръсваме със ситно нарязан и свеж магданоз. За гарнитура към тях може да сложим всичко, което имаме под ръка или обичаме. Вървят си със страшно много неща.

Не знаете колко сочни и крехки стават тези пържолки, направени по тази рецепта. Не са за изпускане, ама изобщо. А с картофки или някаква салатка, само за ракийката или винцето си питат.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.