Така се прави чуден дроб по овчарски от Хърватия (лесно и вкусно)

0
261

Този дроб по овчарски от Хърватия става невероятно апетитен

Предлагаме ви рецептата за уникален дроб по овчарски от Хърватия. Не знаете колко лесно се прави, а колко апетитен става. Истинско изкушение за сетивата е.

дроб по овчарски
Много лесен и вкусен е този дроб по овчарски

Трябват ни 500 грама овчи дроб, но може и друг, две глави лук, две лъжици олио, една лъжичка вегета, 200 грама овче сирене, четири яйца, черен пипер, сол на вкус.

А за традиционната салата към него са ни необходими четири пиперки, един-два стръка целина, сто грама сметана.

Първо трябва да си сварим черния дроб и да го нарежем на кубчета. После на кубчета си нарязваме и лука, и го запържваме в олиото. Прибавяме към него дроба и запържваме всичко заедно за още пет минутки.



Подправяме ги с черния пипер, вегетата и сол на вкус. Отгоре слагаме намачканото сирене, заливаме с вече разбитите яйца и продължаваме да пържим на тих огън, но без да разбъркваме. Само от време на време разтръскваме леко тигана.

За да си приготвим салатата пък си изпичаме чушките. След това ги нарязваме и ги разбъркваме заедно с нарязаната целина. Заливаме ги със сметаната и поставяме парченцата от дроба.

Става нещо невероятно вкусно и се хапва с огромен апетит. По принцип хърватската кухня се доближава доста до средиземноморската, но има и ястия, близки до нашия вкус.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.