Най-крехкото свинско месце с гъбки и апетитно доматено сосче (вкусотия голяма)

0
310

Това свинско месце става нещо умопомрачително вкусно

Предлагаме ви рецептата за най-сочното и крехко свинско месце с гъбки и апетитно доматено сосче. Любов от първа хапка, ако можем така да го определим. Няма да съжалявате ако го опитате.

свинско месце
Невероятно крехко свинско месце, което пленява с вкуса си

Трябват ни 700 грама свинско филе без кост, три глави лук, масло, 500 грама домати, 400 грама гъби, олио, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука, а после да го запържим в маслото. След това прибавяме към него настърганите доматки и оставяме да ври за около 20-ина минутки.

Гъбите си ги нарязваме на филийки и също ги добавяме към лука и доматите. Подправяме с черен пипер и сол на вкус като леко разбъркваме. Похлупваме си тигана и оставяме да покъкри за още десетина минути.



През това време си овкусяваме с черен пипер и солчица свинското месо. Нагорещяваме олиото в друг тиган и слагаме в него месото, за да се запържи. Пържим го, докато стане златисто и апетитно. Но ако искате, може да го приготвите на скара или на грил тиган.

Когато месцето вече е готово, го добавяме към гъбите и доматения сос като отново задушаваме всичко под капак за близо 15-ина минутки. Ястието се сервира на трапезата, поръсено отгоре със ситно нарязан и свеж магданоз.

Става невероятна вкусотия и просто няма оставяне. Месото е много крехко, но самият доматен сос с лука и гъбите придава на цялото ястие още по-разкошен и неповторим вкус и ухание.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.