Ако листата на доматите започнат да жълтеят, този еликсир е вашето спасение

0
2872

Подхранвайте ги с фосфор и калий

Ако сте от хората, които сами отглеждат доматите в градината си, а листата им, са започнали да жълтеят, то тази хитрост е вашето спасение.

доматите
Подхранвайте ги с фосфор и калий

Знаете ли, че често пъти листата на доматите започват да пожълтяват от прекомерната употреба на торове и пестициди? А наясно ли сте, че бихте могли да ги замените успешно с продукти от кухнята като сол, захар, горчица, кисело мляко и чесън?

Ето кои са първите признаци на изгаряне на зеленчука и как да ги спасите:

Обикновено, за да са свежи, се препоръчва да ги подхранвате с фосфор и калий. Разбира се съществува и много по-лесен и добър начин.



За целта е необходимо да вземете 1 литър вода и 100 гр. сол. Разтворете солта във водата и с получения разтвор напръскайте растенията.

След като напръскате доматите с този разтвор, листата им ще пожълтеят изцяло и ще окапят. Това обаче ще даде възможност на растението да съсредоточи цялата си сила върху узряването на доматите.

Като допълнителен бонус, тънкият слой, който ще образува солевия разтвор върху доматите, ще ги предпази от развитието на по-нататъшни инфекции.
Като превантивна мярка можете да ги поръсите и с растителен екстракт от чесън – 50 гр. чесън на 10 литра вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.