Рецепта за бързо и лесно приготвяне на домашно кисело мляко без квас

0
437

Няма никакво съмнение, че ще се влюбите във вкуса му

Със сигурност всеки от вас, който е имал възможността да вкуси домашно кисело мляко, е останал пленен от този вкус.

кисело мляко
Няма никакво съмнение, че ще се влюбите във вкуса му

Факт е, че малцина са хората, имащи възможността да се наслаждават на домашно приготвено кисело мляко. Още повече, че в съвременното общество стават все по-малко продуктите, които достигат до нас в оригиналната си форма. Един от тези продукти е и киселото мляко.

Още от древни времена, всяка домакиня е била наясно с това как се приготвя домашно кисело мляко. Именно това е и един от начините за запазване на ценните му съставки. При все, че е много по-лесно да си купите всякакви видове кисело мляко от магазина, то никога не можете да сте сигурни какво точно се съдържа в него.

А замисляли ли сте се да си направите сами кисело мляко? Не е толкова сложно. Ще ви опишем процеса на приготвяне на домашно кисело мляко, без да ви е нужен квас. Това означава, че задачата ви ще е още по-лесна, имайки предвид, че голяма част от млечните продукти в магазините са фалшиви и няма да ви е никак лесно да си намерите подходящ квас.



Поради тази причина ще ви разкрием най-лесния вариант за приготвяне на домашно кисело мляко. За целта са ви нужни само два продукта – прясно мляко и сметана.

Неслучайно наричат киселото мляко здравословен еликсир. След проведени редица научни изследвания стана ясно в цял свят, че българското кисело мляко е изключително полезно за страдащите от хипертония, стомашно-чревни проблеми и редица други заболявания. Освен това не трябва да забравяме и фактът, че то е отлично средство за възстановяване на чревната микрофлора.

За приготвянето на домашно мляко, се нуждаете от 2 с.л. заквасена сметана и 800 мл. прясно мляко. Изсипете млякото в подходяща тенджера и го сложете на котлона да заври. След това го отдръпнете от котлона и го оставете да се охлади. Добре е да следите температурата. Тази, която ви трябва на вас, е малко по-висока от 30 градуса.

След това добавете заквасената сметана към млякото и го разбъркайте добре. Покрийте съда с топла кърпа и го оставете да престои един ден. При желание, бихте могли да разлеете млякото в буркани или друг подходящ съд.

Е, сами се убедихте, че процедурата не е никак сложна. В замяна на това обаче, ще имате под ръка вкусно и домашно приготвено кисело мляко. Несъмнено ще се убедите за пореден път, че има огромна разлика между него и купеното от магазина, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.