Така се прави феноменалната салата чудо (не салата, а повече и от вечеря)

0
234

Тази салата чудо ще ви накара да се влюбите още от първата вилица

Предлагаме ви рецептата за наистина феноменалната салата чудо. Толкова лесна и вкусна, че се хапва не само като салата, а и като чудна вечеря. В нея има всичко необходимо, за да ви накара да си оближете пръстите.

салата чудо
Невероятна и страшно вкусна става тази салата чудо

Трябват ни една зелена салата, два броя пилешки гърди, шепа чери домати, консерва царевица, пушен бекон, авокадо по избор, червен лук.

А за маринатата са необходими две лъжици мед, две лъжици зехтин, чесън, две лъжици дижонска горчица, сол на вкус.

Първо трябва да вземем една купа и в нея смесваме всичките продукти за дресинга. Разбъркваме ги хубаво с тел или с лъжица, а после си разделяме тази смес на две части.



С едната част поливаме пилешкото месо и го оставяме да престои за около два часа в хладилника. Взимаме после един ребрен тиган и първо поставяме в него бекона.

Запичаме бекона докато добие златист цвят, а после поставяме в тигана и пилешкото месо. В една голяма купа си нареждаме зеленчуците, които вече сме нарязали и до тях поставяме месото.

Останалата част от нашата марината или дресинг си я разреждаме с една кафяна чашка вода и с нея заливаме цялата си салата. Тази салата наистина става едно чудо и с право си е заслужила името.

Ако знаете само колко е вкусна и какво чудесно мезе става от нея, още сега ще припнете да си я направите. А държим да отбележим, че освен за мезе или нормална салата, тази вкусотия може да мине и за истинска и доста засищаща вечеря.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.