Тези реликви носят проклятие на стопаните си (Виж кои са+много снимки) първа част

0
347

Тези реликви носят проклятие на стопаните си (Виж кои са-първа част)

Тези реликви носят проклятие

Една такава реликва е картината на руския художник Иван Крамской „Русалските“. Творецът е знаел, че момичетата които се давят стават русалки. Но категорично отхвърлил всякакви суеверия и създал платното с русалките.

Виден колекционер купува картината. Но след това в дома му се случват невероятни неща. Според поверието още първата вечер платното пада с трясък, без видима причина. Страхът сковал къщата. Вероятно мрачната атмосфера на платното е била „виновна” за това.

реликва
Иван Крамской „Русалки“-реликва проклятие

Другата такава мистериозна реликва е диаманта „Кохинор”. Той е бил притежание на магове, персийски царе и индийска раджи. Според преданието това е „камъка на смъртта” и носи лош късмет на мъжете, които го притежават. В момента той е в короната на английската кралица Елизабет Втора. Именно заради това на трона се задържат повече жени.



Проклятието на „Кохинор“ не лови жени

Модел на Порше е известен като „Little Bastard“.Возилото има мрачната слава на прокълнато. Всеки един от собствениците му загива трагично.

Порше модел „Little Bastard“ носи лош късмет

Леденият Йоци също попада сред реликвите с лош късмет. Йоци е името ан мумия, която е на 5000 години. Открита е под ледовете на Алпите, в напълно запазеносъстояние. Смяте се, че мумията носи нещастие на всеки един от учените, които е работил с нея.

Седем от спациалистите умират при странни обстоятелства. Последен си отива археолога Том Лой. Австралийският учен е открит мъртъв в дома си. Много от учените отказват да работят с Йоци, за да не им донесе лош късмет.

Леденият Йоци е познат като проклетата мумия

Картината „Поклонението на влъхвите“ на Питер Брьогел също е обвита с лош късмет. Смята се, че във всяко семейство, където се е задържало по-дълго, жените не раждат.Платното е обиколило много собственици. И сега се намира в дом, където има деца. И те не се страхуват от прокобата.

„Поклонение на влъхвите“ Питер Брьогел

Плантацията Миртал в Америка се смята за проклето място. Защото е построена на старо индианско гробище. В нея има огледало, за което се твърди, че взима души. На всеки, който се огледа в него.И затова тази реликва носи смърт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.