Знаете ли колко много ползи има от консумацията на овесено мляко?

0
395

Неслучайно специалистите по здравословно хранене препоръчват редовния му прием

Специалистите по здравословно хранене препоръчват горещо консумацията на овесено мляко.

овесено мляко
Неслучайно специалистите по здравословно хранене препоръчват редовния му прием

В следващите редове ще ви разкрием множеството ползи от вкусното и здравословно овесено мляко.

Обикновено се препоръчва да се приема заедно с други храни с фибри като ягоди, банани, канела, карамфил, настърган кокосов орех, кардамон или ванилия.
Само по себе си вкусното овесено мляко също е изключително богато на фибри.

В този ред на мисли то ще ви засити за доста време и освен това ще ви помогне да се сбогувате с някой и друг килограм, без да се налага да се подлагате на строги диети.
Вероятно приемате овесените ядки като зърнена култура, която се добавя към млякото и се използва за закуска. Истината обаче е, че има още доста приложения.



Неслучайно специалистите по здравословно хранене препоръчват редовния прием на овесено мляко. То е изключително полезно за стомашно-чревния тракт, тъй като подобрява значително функцията му. Освен това прочиства кръвта от различни вредни вещества. То се използва не само за профилактика, а и за лечение на различни заболявания.

Подобрява общото физическо състояние и в частност това на храносмилателния тракт.
Казано с други думи овесеното мляко ще ви помогне не само да запазите доброто функциониране на червата, а и да се избавите от натрупалите се токсини в организма.

Овесеното мляко трябва да се пие сутрин и то задължително на празен стомах. Можете да се насладите спокойно на втора порция овесено мляко малко преди обяда ви, а третата да приемете преди да вечеряте.

Приемът му ще ви помогне да се чувствате по-сити и по този начин ще избегнете допълнителните порции, които често пъти носят доста калории. Препоръчително е преди да се подложите на диетата с овесено мляко, да преминете през едноседмична детоксикация.

Редовният прием на овесено мляко ще намали значително нивата на лошия холестерол и ще прочисти артериите ви. Ще намали нивата на кръвната захар, което го превръща в изключително полезно за хората, страдащи от диабет. Приемът му няма да покачи рязко кръвната ви захар, тъй като има голямо количество фибри.

Потиска натрупването на токсични вещества в червата, което го превръща в отлично профилактично средство срещу рака на дебелото черво.
Намалява кръвното налягане и подпомага функциите на отделителната система.

Освен всичко това подобрява многократно качеството на съня. Ако имате затруднения със заспиването и се въртите по цели нощи, то определено това е вашето решение, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.