Бързо и лесно почистване на фурната

0
396

Фурната ви ще заблести като нова

Няма никакво съмнение, че почистването на фурната не е сред любимите ви домакински задължения.

почистване на фурната
Фурната ви ще заблести като нова

Причината за това е разбираема. Със сигурност, когато чуете за почистване на фурната ви настръхва косата. Всяка домакиня си представя един изключително дълъг и труден процес.
Тук е моментът обаче да ви кажем, че трудното почистване на фурната остана в миналото. Сега можете да свършите тази работа за броени минути, при това с натурални средства и без да се изморите.

Триковете, които ще ви разкрием ще премахнат с лекота и нагарите, които са се получили. Нужно е да направите кашичка от вода и сода бикарбонат. Нанесете сместа върху замърсените повърхности и я оставете да действа в продължение на 12 часа. След това минете отгоре с гъба, напоена с оцет. Изчакайте 5-10 минути и забършете. Всички замърсявания ще паднат моментално.

Това е само един от множеството изпитани методи за бързо и лесно почистване на фурна. В следващите редове ще ви разкрием и останалите.
За следващия метод се нуждаете от по ¼ ч.ч. вода, сол и сода бикарбонат. Отново смесете продуктите до получаването на каша и с помощта на влажна кърпа нанесете пастата по замърсените места на фурната. Оставете я да действа цяла нощ, а на сутринта забършете.
Този метод е изключително ефективен при твърде замърсена фурна. Не се препоръчва да го прилагате често.



За почистване на фурната от стари наслоявания се нуждаете отново от сода бикарбонат, но този път смесена с оцет.
Забършете фурната няколко пъти с тази смес. След това минете с кърпа, която сте напоили в топла сапунена вода. Ще останете приятно изненадани от резултата, тъй като фурната ви ще заблести като нова.

Другият лесен начин за почистване на фурната е като налеете в подходящ съд 1 литър вода и добавите 1 ч.ч. оцет. Сложете сместа във фурната и я пуснете да поработи за половин час на 120 градуса. След това изключете фурната и докато е още топла, а стените й мокри, забършете.
Ако се окаже, ч„е сместа не е била достатъчно концентрирана, за да премахне мазните натрупвания, повторете процедурата като удвоите дозата на оцета.

И последният метод за почистване на фурната от подбраните от нас ефикасни методи е този с топла вода, в която сте разредили малко течен сапун или препарат за миене на съдове. Налейте сместа в подходящ съд и я сложете във фурната. Преди да я включите навлажнете стените й с тази смес. След това пуснете фурната отново на 120 градуса за половин час като през това време не бива да я отваряте. След като се охлади забършете замърсяванията с влажна кърпа, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.