Трус бе отчетен у нас, в България, тази нощ

0
258

Земетресението е било регистрирано в региона на Югозападна България, слабият трус е усетен на територията на община Гоце Делчев

Лек трус бе отчетен тази нощ на територията на страната ни. Земетресението, с мощност 2,5-та степен по скалата на Рихтер, е било регистрирано в региона на Югозападна България, на територията на община Гоце Делчев. За този трус информация бе подадена от НИГГГ към БАН, както и от Европейския средиземноморски сеизмологичен институт, цитирани от БЛИЦ.

trus
Трус бе отчетен у нас тази нощ

Земетресението е било усетено много слабо. То е действало в 00:37 часа. Епицентърът на този трус е бил с точни географски координати 41,69 градуса северна ширина и 23,85 градуса източна дължина.

Огнището е действало на дълбочина от 2 км и е регистрирано на 120 км южно от София, на 69 км западно от Пазарджик и на 10 км северно от Гърмен.

Лекият трус не е нанесъл материални щети и при активизирането на сеизмологичната обстановка в България няма пострадали хора или сгради.



Българите вече са изключително чувствителни на теза земетресения след мощния трус, разлюлял Перник, а и цяла България, на 22 май 2012 г.

Тогава земята се разтресе с мощност от 5,8-ма степен по скалата на Рихтер. В следствие на тази сеизмологична активност, огромна част от жителите на Перник бяха засегнати и някои, за съжаление, и до днес не могат да възстановят домовете си след този силен трус.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.