Помислете много добре преди да добавите лед и лимон към питието си! Ето защо!

0
369

Тази комбинация може да се окаже опасна за здравето ви

Ако и вие сте от хората, които обичат да добавят лимон и лед към питието си, то определено ще е добре да прочетете този материал.

лимон
Тази комбинация може да се окаже опасна за здравето ви

Може би често ви се случва, когато отидете в заведение и си поръчате питие, да поискате лимон и лед, без дори да се замисляте за опасностите, които крие това. След като разберете обаче, едва ли ще поръчвате толкова смело леда или пък лимона в питието си.

Несъмнено мнозина обожават да пият вода с лед и лимон през лятото. Това дори се смята за една от най-освежаващите напитки. Добре е обаче да преосмислите това съчетание, особено когато сте някъде навън.

При все, че се справя отлично с жаждата, се оказва, че тази комбинация може да бъде опасна за здравето ви и да ви разболее.
Специалисти посочват, че лимоните, които се сервират в ресторантите към ястията, водата, чая или пък други напитки, съдържат потенциално патогенни организми.



При извършените изследвания е установено, че повече от 70% от лимоните, предлагани в ресторантите, произвеждат микробен растеж.
Изследователите посочват, че въпреки мощните антимикробни свойства, които притежават лимоните, върху тялото и кората на нарязания цитрусов плод може да оцелее голямо разнообразие от микроорганизми.

Изследователите посочват, че основните патогенни организми могат да дойдат от нечистите ръце на служителите в кухнята или пък до допира им до други храни, които не са чисти. Същото се отнася с пълна сила и за лимоновия сок, така че не си мислете, че ако си поръчвате фреш, избягвате цялата тази опасност.

Дори върху ножовете, с които се режат продуктите могат да бъдат открити множество бактерии. Разбира се не можем да живеем в стерилна среда, но пък когато тези бактерии са твърде много, изправят организма и най-вече имунната ви система пред сериозно затруднение.

Д-р Филип Терно, който е клиничен специалист по микробиология и патология в Медицинския център в Ленингон, Ню Йорк посочва, че не може да се живее под стъклен похлупак. Обикновено имунната ви система успява да се справи с тези опасни микроорганизми, внесени от външната среда, но е много важно да не прекалявате с тях.

Това означава, че трябва да подбирате много внимателно заведенията, които посещавате и да сте сигурни в хигиената в кухнята и тази на персонала.
Изследванията сочат, че когато ръцете на човека са заразени, то бактериите се предават на 100% върху леда, който ще ви сервират на масата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.