Помислете много добре преди да добавите лед и лимон към питието си! Ето защо!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Тази комбинация може да се окаже опасна за здравето ви

Ако и вие сте от хората, които обичат да добавят лимон и лед към питието си, то определено ще е добре да прочетете този материал.

лимон

Тази комбинация може да се окаже опасна за здравето ви

Може би често ви се случва, когато отидете в заведение и си поръчате питие, да поискате лимон и лед, без дори да се замисляте за опасностите, които крие това. След като разберете обаче, едва ли ще поръчвате толкова смело леда или пък лимона в питието си.

Несъмнено мнозина обожават да пият вода с лед и лимон през лятото. Това дори се смята за една от най-освежаващите напитки. Добре е обаче да преосмислите това съчетание, особено когато сте някъде навън.

При все, че се справя отлично с жаждата, се оказва, че тази комбинация може да бъде опасна за здравето ви и да ви разболее.
Специалисти посочват, че лимоните, които се сервират в ресторантите към ястията, водата, чая или пък други напитки, съдържат потенциално патогенни организми.

При извършените изследвания е установено, че повече от 70% от лимоните, предлагани в ресторантите, произвеждат микробен растеж.
Изследователите посочват, че въпреки мощните антимикробни свойства, които притежават лимоните, върху тялото и кората на нарязания цитрусов плод може да оцелее голямо разнообразие от микроорганизми.

Изследователите посочват, че основните патогенни организми могат да дойдат от нечистите ръце на служителите в кухнята или пък до допира им до други храни, които не са чисти. Същото се отнася с пълна сила и за лимоновия сок, така че не си мислете, че ако си поръчвате фреш, избягвате цялата тази опасност.

Дори върху ножовете, с които се режат продуктите могат да бъдат открити множество бактерии. Разбира се не можем да живеем в стерилна среда, но пък когато тези бактерии са твърде много, изправят организма и най-вече имунната ви система пред сериозно затруднение.

Д-р Филип Терно, който е клиничен специалист по микробиология и патология в Медицинския център в Ленингон, Ню Йорк посочва, че не може да се живее под стъклен похлупак. Обикновено имунната ви система успява да се справи с тези опасни микроорганизми, внесени от външната среда, но е много важно да не прекалявате с тях.

Това означава, че трябва да подбирате много внимателно заведенията, които посещавате и да сте сигурни в хигиената в кухнята и тази на персонала.
Изследванията сочат, че когато ръцете на човека са заразени, то бактериите се предават на 100% върху леда, който ще ви сервират на масата, пише zajenata.bg.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар