Тези няколко изпитани трика ще ви помогнат да се справите успешно с предменструалния синдром

0
251

80% от дамите изпитват поне един от симптомите на ПМС

Близо седмица преди менструалния цикъл дамите биват измъчвани от различни неразположения, нервност, или пък сте сърдити на целия свят. Всичко това е част от предменструалния синдром (ПМС).

предменструалния синдром
80% от дамите изпитват поне един от симптомите на ПМС

Колкото и неприятен да е, той е видимата част на всички онези хормонални промени, които се случват в организма ви.
На физическо и психическо ниво тези процеси се изразяват в напрежение в мускулите, безпокойство, спазми, главоболие, напрегнатост и разбира се раздразнителност.

Преобладаваща част от дамите, попадали в плен на предменструалния синдром биват измъчвани от подуване на корема, задържане на течности, което пък съответно води до усещането за подутост и покачване на тегло, болезнена чувствителност на гърдите и още редица подобни.

Статистиката сочи, че около 80% от дамите с редовен менструален цикъл изпитват поне един от гореизброените симптоми.
Специалистите посочват, че възможните причини за това са наследственост или пък рязък спад на нивата на хормона естроген.



Не бива да се пренебрегват и фактори като възраст, начин на хранене, хроничният стрес и недостатъчната почивка. Със сигурност не е никак лесно да се понасят тези симптоми на предменструалния синдром, но пък в същото време не е нужно просто да понасяте търпеливо изпитанията на природата заради това, че сте се родили жена.

Именно поради тази причина ще ви разкрием няколко изпитани трика, благодарение на които ще можете да си спестите физическия и емоционален срив, който ви измъчва няколко дни преди месечния цикъл.

Ето ги и тях:

Хранителен режим
Добре е да знаете, че прекомерната употреба на алкохол, солени храни и кофеин влошава многократно тези симптоми. Поради тази причина би било добре да сведете до минимум употребата на сол. По този начин ще избегнете неприятното задържане на течности.

Вероятно и вие изпитвате непреодолимо желание за сладко. Това се случва с повечето жени. Истината обаче е, че ако се натъпчете с два шоколада, няма да подобрите състоянието си. Най-добре е да замените сладките изкушения с някакъв плод или пък фреш.

Можете да овладеете прекомерния апетит в тези дни с прием на пълнозърнести храни, кафяв ориз и зеленчуци.

Витамини
Препоръчително е в седмицата преди настъпването на месечния ви цикъл да заложите на приема на витамините С, Е и В6.
Витамин В6 е отлично средство при депресивни състояния. Освен това минералната терапия ще овладее до голяма степен болката и неразположението, които ви измъчват.

Не на последно място трябва да се отбележи, че е добре в тези дни да повишите физическата активност, а не изцяло да я спрете, както правят повечето жени, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.