Тази маска ще ви спести ходенето на козметик

0
371

Ще изтрие умората от лицето ви за раз време

Вероятно в програмата на преобладаваща част от представителките на нежния пол присъства посещение при козметик.

козметик
Ще изтрие умората от лицето ви за раз време

Знаете ли обаче, че можете да си спестите посещенията при вашия козметик и съответно немалка сума пари, прилагайки тази вълшебна маска?
Обикновено максималният ефект от тази маска се забелязва след 2-3 процедури. Това обаче до голяма степен зависи от типа кожа, който имате. При някои ефектът е видим още след първата процедура.

Голямата тайна за добрия вид на кожата ви, е редовното овлажняване или т.нар. хидратация. Колкото по-редовно я хидратирате, толкова по-добре ще изглежда тя. Това е златното правило на всички козметици.

Ако й осигурявате всички необходими хранителни вещества, можете спокойно да забравите за посещенията при вашия козметик. Освен това ще сложите край и на неприятното лющене на кожата.



Тази маска се прилага много често в китайските СПА салони. Най-големият плюс на маската, която ви предлагаме е, че можете да се поглезите с нея в домашни условия, използвайки само наличните продукти, без грам химия.

Това е от огромна важност за състоянието на кожата ви, тъй като тя също не обича прекомерното количество химия.
Можете да бъдете сигурни, че още на 15-та минута маската ще изтрие умората от лицето ви след дългия работен ден. Освен това премахва успешно и следите от безсънна нощ.

Благодарение на нея ще можете да се освободите и от голяма част от грима ви, тъй като няма да е нужно да скривате отоци, възпаления и други неприятни следи по лицето.

Ето и съставките, от които се нуждаете, за да приготвите тази вълшебна маска:
1 с.л. ориз
3-4 ореха
Половин банан
1 с.л. овесени ядки

Смелете в кафемелачка поотделно ориза, овесените ядки и орехите. Намачкайте банана на каша и добавете смлените ядки. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Ако е нужно, можете да добавите и малко вода, за да получите гъстотата на сметана.

Почистете добре лицето си и нанесете маската. Оставете я да действа в продължение на 15-20 минути. Накрая отмийте с хладка вода и нанесете хидратиращ крем.

В случай, че кожата ви е твърде суха, то тогава би било добре да замените банана с мляко или сметана. За предпочитане обаче е да не премахвате плода от маската, тъй като той наистина играе много важна роля.

Истината е, че бананът съдържа основният набор от полезни вещества, нужни за кожата като цинк, магнезий и желязо, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.