Григор Димитров стори нещо велико: Въпреки че е бил болен на финала, той…

0
414

Григор Димитров доказа, че е много велик!

Григор Димитров загуби категорично от Роджър Федерер и не успя да вземе титлата в Ротердам. Той претърпя поражение с 2:6, 2:6 във финалната среща, но си има и някои обстоятелства, които доведоха дотам.

Григор Димитров
Григор Димитров не се оправда след поражението

Гришо се е разболял в нощта преди мача, както се писа вече навсякъде. Хванал го е някакъв грип или настинка, което не му е позволило да покаже истинските си възможности.

За разлика от много егоцентрични тенисисти, като Новак Джокович например, Григор Димитров не се оправда с нищо. Той пое изцяло вината за загубата, въпреки че видимо не беше в подходящата кондиция.

„Нямам никакви оправдания за загубата. Просто днес нищо не ми се получи.“ – отсече Гришо след мача.



Много малко спортисти не биха се оправдали, ако са били болни. Това още веднъж доказва, че нашата първа ракета е велика личност.

26-годишният хасковлия отново е номер 4 в света, което е невероятно постижение. Той изгуби на финала от новия номер 1, тъй като Роджър Федерер се завърна на върха след почти 6 години пауза.

Гришо постигна някои страхотни неща дотук. Той спечели няколко титли от АТР, но все още жадува за Големия шлем.

Голямата му мечта сега е да победи на „Ролан Гарос“ или „Уимбълдън“. Последният му шанс за сезона в това отношение ще бъде US Open.

Сега обаче му предстои турнир в Дубай. Нека му пожелаем успех!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.