Евтин, бърз и уникално вкусен миш-маш на фурна (не го пропускайте)

0
756

Този миш-маш на фурна е едно наистина страхотно и непретенциозно ястие

Предлагаме ви рецептата за чуден миш-маш на фурна. Евтин, бърз, ултра вкусен и наистина пръстите ще си оближете. А става и в пъти по-апетитен от другия, защото запеченкото си е запеченко.

миш-маш на фурна
Вкусен, та вкусен става този миш-маш на фурна

Трябват ни две глави лук, две глави чесън, кило и половина чушки, едно кило домати, 400 грама сирене, 250 грама кашкавал, пет яйца, олио, две лъжици брашно, половин връзка магданоз, две-три скилидки чесън, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим и да си нарежем на филийки чесъна. След това си го запържваме до златист цвят в олиото. Прибавяме си после нарязаните на парченца лук и чушки, и оставяме да се задушат и да омекнат.

Обелените вече домати си ги нарязваме на по-едри парчета и ги прецеждаме после през гевгир. Взимаме си една тавичка и в нея си слагаме зеленчуковата смес, заедно с доматите.



Разбъркваме хубаво и пъхаме във фурната, която вече е загрята на умерена температура. Слагаме тавата на най-долната част на фурната, за да може сосът да се поизпари, а зеленчуците ни да омекнат.

После си прибавяме вътре нарязаното на кубчета сирене и оставяме да се запече така за още 15-ина минутки. Подправяме си с черен пипер и сол на вкус. Отделно от това си разбиваме брашното с яйцата и ги прибавяме към сместа в тавичката.

Пак си я разбъркваме хубаво и поръсваме отгоре обилно с настърган кашкавал, ситно нарязан магзаноз и сух чесън. Връщаме обратно във фурната, но вече на най-горната скара и оставяме да се запече кашкавалът.

Поднасяме си ястието на трапезата, поръсено със ситно нарязан магданоз и ситно нарязани пера от зелен лук. Става просто фантастично, както сами ще се уверите ако си го направите и опитате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.