Така се правят най-вкусните здравословни палачинки (смайваща рецепта дори и при диета)

0
308

Тези здравословни палачинки не отстъпват по вкус на традиционните, но можем да си ги хапваме често

Предлагаме ви рецептата за здравословни палачинки, които с нищо не отстъпват на традиционните. Толкова са вкусни, а дори и още по-вкусни от тях, но имат едно безценно предимство.

здравословни палачинки
Лесни, бързи, вкусни и супер диетични са тези здравословни палачинки

И то е, че спокойно можем да си ги хапваме и в дните, когато сме на диета. Без да се тревожим, че ще ни попречат да се сдобием с тънка талия. Невероятни са настина.

Трябват ни 150 грама сварена киноа, една лъжица ленено семе, една лъжица кафява захар, две яйца, четвърт лъжичка канела.

Първо трябва да си смесим всички посочени съставки и да ги поставим в блендера. Разбиваме ги хубаво, за да се получи съвсем единна и хомогенна смес. Оставяме после тестото настрани, за да престои за няколко минутки.



В един тиган си изсипваме малко косовово масло или обикновено краве масло. Намазваме с него тигана, а после вътре сипваме един черпак от готовата вече здравословна смес.

Изпичаме си я от двете страни хубаво, докато палачинките не добият онзи красив и апетитен златист цвят. Когато са вече готови, си ги гарнираме и овкусяваме с неща по наше си желание.

Най-добре е ако направите пълнежа им от свежи плодове и ядки. Може да си ги намажете и със сладко или шоколад, но пък така ще бъдат по-калорични и по-малко полезни. А нали идеята им е тъкмо в това?!

Много лесно се правят тези палачинки и може да се хапват спокойно, дори и да сме на диета за отслабване. Затова горещо ви ги препоръчваме, защото знаем, че ще ви се усладят още от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.