Песента на България за Евровизия 2018 е готова (ВИДЕО)

0
358

Тази година България ще участва на Евровизия 2018 с песен, изпълнена от специално създадена за целта група от певци и музиканти

Българската песен за тазгодишната Евровизия 2018 носи провокативното заглавие „Bones“  – в превод „Кости“. Композитор е Борислав Миланов. Българската песен е в изпълнение на група „Equinox“. Тя е основана специално за значимото музикално събитие.

Евровизия 2018
България е готова за Евровизия 2018

В „Equinox“ участват българи и чужденци. Единствената дама е певицата Жана Бергендорф. Тя ще пее в компанията на Георги Симеонов – Джей Джей, Владимир Михайлов,  Трей Кембъл и Джони Манюел.

Песента „Bones“ на „Equinox“ е била одобрена от жури сред представени 13 проекта. Представените проекти включват цялостна визия – изпълнител, песен, цялостно сценично представяне, разходи за проекта.

Евровизия 2018 ще се проведе в Лисабон, Португалия на 8 май 2018 г. Това е 63-то поредно издание на музикалния конкурс. Мотото е „All Aboard!“ – в превод „Всички на борда!“



И тази година регламентът няма да бъде променен. Българите от България не можем да гласуваме за нашата песен. Но българите в чужбина могат. За нас от чужбина могат да гласуват от тези страни. Австрия, Албания, Азербайджан, Армения, Белгия, Беларус,  Великобритания, Гърция, Израел, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Литва, Кипър,  Португалия, Македония, Финландия, Чехия, Хърватска и Швейцария.

Евровизия 2018 ще се проведе в Лисабон, понеже техният представител спечели миналогодишната Евровизия. Българският изпълнител Кристиан Костов беше класиран на второ място.  Ако българската песен спечели Евровизия 2018, през 2019 конкурсът ще се проведе в България.

Провеждането на Евровизия в някоя държава е огромен шанс за популяризиране на дадената страна. Там пристигат много туристи. По време на репетициите и около самата надпревара се прави реклама на историята, културата, забележителностите на страната домакин. Поради тази причина успехът на България на Евровизия 2018 ще донесе последващ успех за развитие и на българския туризъм.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.