Трагедията в „Арсенал“ взе втора жертва (последни подробности)

0
516

Трагедията в завод „Арсенал“ вчера отне живота на един млад работник. Днес взе втора жертва. Съболезнования на всички близки на загиналите

Вчера втори мъж беше откаран по спешност в Клиниката по изгаряния в Стара Загора.

"Арсенал" Казанлък
Втора жертва взе пожарът в „Арсенал“ – Казанлък

Той получил 80% изгаряния при внезапно избухналия пожар. Рано тази сутрин 46-годишният мъж издъхнал. Работил 10 години в завод „Арсенал“, току що съобщиха по БТВ.

Инцидентът вчера стана в 10:15 часа. Трагедията се разигра в един от цеховете на завод 3 от големия оръжеен комплекс. Приготвяната от работниците смес за производство на боеприпаси се възпламенява. На място загива 26-годишен работник. Той оставя малко дете сирак. От КНСБ дадоха 1000 лв. еднократна финансова помощ на семейството. Детето ще получава всеки месец стипендия, докато завърши своето средно образование.

Разследването на Окръжна прокуратура от Стара Загора, Инспекцията на труда в Стара Загора и от София стигна до следния извод. Машината за приготвяне за смеси се управлява външно. Т.е. работниците не трябва да бъдат при самата машина, защото се отделят вредни емисии, а извън помещението.



Имало е причина двамата работници да са влезли вътре и да са станали жертва на тази авария. В момента от инспекцията разговарят със свидетели и колеги на загиналите. Трябва да се установи защо са влезли.

Иззети са всички тетрадки с инструктажи и подписи на инструктираните работници. От показанията на работниците ще стане ясно дали инструктажите в завод „Арсенал“ са само фиктивни и работещите се подписват, за да бъде спазен законът. Или  пък наистина се правят качествени инструктажи, а самите работници не са спазили технологичните изисквания.

Днес очакваме още подробности по случа, защото това съвсем не е първият трагичен инцидент на територията на завод „Арсенал“ в град Казанлък през изминалите години.

Екипът на ТОПактуално.ком изказва най-искрени съболезнования на близките на двамата мъже, загинали в завод „Арсенал“!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.