А вие посетихте ли някоя от тези невероятни български красоти?

0
472

Страната ни е пълна с места, които спират дъха с красотата си

Със сигурност онези от вас, които са обикаляли из страната , ще се съгласят, че България е пълна с красоти.

красоти
Нос Калиакра е само малка част от българските красоти

Истината е, че България е изпълнена с красоти, много от които остават непознати за мнозина. Съществуват такива места, които могат да ви спрат дъха само като ги погледнете. Някои от гледките пък се запечатват завинаги в съзнанието ви.

Ако обичате да разглеждате гледки, които ваши приятели или познати, са запечатали на снимка, то трябва да знаете, че губите много. Колкото и красиви да са снимките, се лишавате от онова приятно усещане, което чувства всеки, щом посети някое от тези места.

Със сигурност всеки от вас, докоснал се до някоя от тези красоти ще потвърди думите ни. Дори атмосферата на тези места, е много по-различна от обичайната. Именно поради тази причина ще ви разходим мислено из някои от красотите на България.



Пролетта вече чука на вратите ни, така че не би било лошо да си направите някаква програма и да тръгнете из красотите на страната веднага, щом времето позволи това.
Ето ги и тях:

Нос Калиакра
На това място със сигурност ще забравите за сивото ежедневие и множеството проблеми, които чакат да бъдат решени. За сметка на това пък ще можете да вдишате дълбоко от морския въздух, докато се наслаждавате на безкрайната морска шир и вълните, които се разкриват пред очите ви.

В превод от гръцки „Калиакра“ означава „красивият нос“. Това е приказното място, на което легендите и реалността се срещат. Скалите ще ви нашепнат не една и две легенди, а красотата, която ще се разкрие пред очите ви, е повече от реална. Същевременно е толкова красиво, че чак изглежда илюзорно.

Белоградчишките скали

Белоградчишките скали
Друга от множеството красоти на България. Когато говорим за величествени гледки, е невъзможно да не споменем Белоградчишките скали. Те представляват огромно скално образувание, което е с височина 200 метра.

Не само размерите, а и цветовата гама на това природно образувание, са впечатляващи. Те се издигат като могъщи стражи над малкото китно градче Белоградчик. Ако пък успеете да се изкачите на някоя от тях – „Момина скала“, „Боров камък“, „Пчелен камък“ или на някоя от останалите, пред очите ви ще се разкрие страхотна гледка.

Язовир Въча

Язовир Въча
Това място е прекрасно и през който и сезон да го посетите, няма да съжалявате. Независимо дали е облечен в пролетна, лятна, есенна или зимна премяна, той разкрива великолепна гледка. Ако пък го погледнете откъм връх „Св. Илия“, определено ще ви спре дъхът, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.