Натурални средства за нормализиране на кръвното налягане

0
313

Тези рецепти действат безотказно

Ще ви разкрием няколко натурални средства за нормализиране на стойностите на кръвното налягане.

кръвното налягане
Тези рецепти действат безотказно

Медиците алармират, че напоследък все повече хора имат проблеми с кръвното налягане. Това, което е най-притеснително обаче е фактът, че възрастовата граница много е паднала. Все по-млади хора се оплакват от проблеми с кръвното налягане.

Специалистите твърдят, че ако положението не е много тежко, стойностите биха могли да бъдат регулирани и посредством натурални средства. В този ред на мисли те посочват да не прибързвате с приемането на медикаменти. Истината е, че веднъж свикнал на медикаменти, организмът ви винаги ще си ги търси.

Всеки е наясно с факта, че повишеното кръвно налягане (хипертония) е враг номер едно на сърдечносъдовата система. За съжаление този род заболявания се срещат все по-често при хората над 40-годишна възраст.



Обикновено тези проблеми идват заради високите нива на стрес, напрежение, лоши навици, наднормено тегло и високи нива на лошия холестерол.
Истината е, че ако не обърнете сериозно внимание на хипертонията, рискувате да бъдете поразени от инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, мозъчен инсулт или бъбречна недостатъчност.

Високите нива на кръвното налягане могат да нарушат сериозно зрението ви, както и да предизвикат смърт.
Не са никак малко природните продукти, които могат да ви помогнат да поддържате границите на кръвното налягане в норма.

Ето и някои от тях:

Босилек
Инфузията от босилек има редица полезни свойства. Едни от тях са силният й диуретичен ефект и противовъзпалителен ефект. Благодарение на тези два ефекта можете да решите много проблеми, свързани с кръвното. Можете да намалите сериозно нивото на задържаните течности в организма, както и това на натрия. Всеизвестен е фактът, че тези два фактора са сред водещите за високо кръвно налягане.

За целта са ви нужни 5 гр. босилек и 1 литър вода. Поставете водата на котлона и когато заври, добавете босилека. След това отдръпнете от котлона, покрийте и оставете сместа да престои 10 минути. Трябва да приемате по 2-3 чаши от напитката поне три пъти в седмицата.

Канела
Тази толкова ароматна подправка е богата на етерични и противовъзпалителни вещества, както и на антиоксиданти. Те подобряват кръвообращението и кръвното ви налягане. За целта са ви нужни 5 гр. канела и 1 литър вода. Сложете водата на котлона да заври и добавете канелата. Оставете да поври 10 минути, след което отдръпнете. Пийте по 1 ч.ч. от тази смес на празен стомах и по една чаша следобед, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.