Чудотворна икона на Пресвета Богородица и специалната молитва вършат чудеса

0
1355

Уникалната чудотворна икона на Пресвета Богородица се нарича „Елеуса“ – „Умиление“. Тя е извършила безброй много чудеса, за които вярващите разказват

Едно от последните й чудеса се случило на малко дете.

чудотворна икона на Пресвета Богородица
Чудотворната икона на Пресвета Богородица

На чудото са станали свидетели стотици вярващи, които в този момент били на поклонение в Бачковския манастир.

Пристигнали семейство с дете, което не може да говори. След като се помолили пред уникалната чудотворна икона на Пресвета Богородица, излезли на двора. И напълно неочаквано детето започнало да говори.

Всички били направо шокирани от внезапното чудо. А радостта на родителите на детето просто не можела да бъде описана с думи.



Ставали са още много чудеса, но най-често след като вярващите се приберат по домовете си. Някои от тях се връщат обратно в Бачковския манастир, за да благодарят. Освен това те оставят и дарения в знак на признателност и на благодарност.

Красивата чудотворна икона на Пресвета Богородица върши чудеса всеки ден. Но нейната сила е особено голяма на втория ден след Възкресение Христово.

Тогава се прави литийно шествие с иконата до местността Клувията. Клувията е мястото, на което иконата е открита от едно овчарче. След това била пренесена в Бачковския манастир, където се намира и до днес.

Първото чудо, което тази чудотворна икона на Пресвета Богородица извършила било непосредствено след нейното намиране. Монасите я поставили на иконостаса при останалите големи икони.

На сутринта иконата я нямало. Тръгнали да я търсят и я намерили в Клувията. Още два пъти я връщали и на сутринта нея я нямало. През нощта се явила на един от монасите. Той предал съобщението на Божията майка.

Голямата чудотворна икона на Пресвета Богородица щяла да остане в манастира, ако бъдат изпълнени две условия. Първото е да й изработят специален иконостас, където ще стои сама. Второто условие било на всеки втори ден след Великден да я отнасят на мястото, на което била намерена – до Клувията. Там всяка година игуменът на Бачковския манастир извършва Света литургия.

Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица е една от трите най-силни и най-големи икони у нас. Тяхната сила е необятна, когато бъдат заедно. Доказателството за това е 2007 г.

Трите икони – Троянската, Рилската и Бачковската бяха събрани заедно за общ молебен. Малко след това медицинските сестри и пакистанският лекар бяха освободени от затвора в Либия.

За втори път трите чудотворни икони бяха събрани заедно през май 2008 г. Отново по инициатива на патриарх Максим беше извършен молебен за благоденствието на българските семейства и за здравето на българските деца.

чудотворна икона на Пресвета Богородица
Казвайте тази молитва винаги, когато имате нужда от помощ от Пресвета Богородица

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.