ТОП 7 безценни съвети при и против слънчево изгаряне

0
1341

През цялото лято вашата кожа е подложена на риск да изгори от слънцето. Възползвайте от тези полезни съвети против и при слънчево изгаряне

слънчево изгаряне
Тежки последици от слънчево изгаряне. Можем сами  да ги избегнем

1. В горещите летни дни, когато трябва да бъдете на пряк слънчев огрев, слагайте шапка на главата. По този начин ще се предпазите от слънчев удар, колкото и да е жарко слънцето.

2. Когато знаете, че ще бъдете на слънце, не забравяйте да вземете с вас слънцезащитен крем. Може да не е от най-скъпите и луксозни мазила, които се продават в аптеки, дрогерии или парфюмерии. Но все пак трябва да имате средство, с което да защитите вашата кожа.

Не се заблуждавайте, че ако времето е облачно и има вятър, няма да изгорите. Напротив. И тези дни крият големи рискове – слънчево изгаряне.

3. Носете винаги с вас вода. Даже в летните дни, които ще дойдат, не тръгвайте за работа, на пазар или до друго място без да сте сложили шише с вода в дамската чанта, в пазарския сак или в колата.4. Когато кожата ви е изгоряла от слънцето, вместо вкъщи или в хотела, ако сте на почивка, да я третирате с крем или лосион, намажете я с кисело мляко.

Киселото мляко успокоява, хидратира, намазнява, а неговата киселина отнема температурата, предизвикана  от слънчево изгаряне.

5. Пийте айрян, който да отнеме вътрешната ви температура.

Ако през деня сте изпили голямо количество вода или сокове, изпийте айрян със сол. Колкото и да не е полезна солта за тялото, когато поемаме много течности, ние имаме нужда и от малко натриев хлорид.

В големите горещини ние се потим обилно и се дехридратираме. Солта в този случай помага да се задържи вода в тялото за по-дълго време.

От горещината много хора вдигат кръвното. Тогава трябва да ядат кисело мляко с чесън, за да понижат кръвното.

Но от горещината на много хора им пада кръвното. Тогава в млякото трябва да сложат малко сол, за да го нормализирит.

6. Ако усетите, че вдигате температура от прегряването, направете си компреси с оцет на челото, на гърдите, на гърба. Ако трябва дръжте мокра кърпа с оцет в ръце и я мокрете, когато започне да изсъхва.

7. За да свалите температурата от неприятно слънчево изгаряне, може  да се увиете в намокрен с вода чаршаф.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.