Знаци, алармиращи, че страдате от натрупване на токсини

0
777

Колкото по-рано предприемете нужните мерки, толкова по-добре

Всеки е наясно с факта, че натрупването на токсини може да доведе до редица проблеми.

токсини
Колкото по-рано предприемете нужните мерки, толкова по-добре

Задавали ли сте си обаче въпроса дали сте в състояние да разгадаете знаците, чрез които тялото ви сигнализира, че страдате от натрупване на токсини?

Преди да преминем към знаците, издаващи, че страдате от натрупването на токсини, би било добре да си изясним какво всъщност представляват те.

Токсините представляват изкуствени субстанции, които са токсични за тялото. Те са създадени по изкуствен начин и са част от средата ни на живот.
Колкото и невероятно да ви звучи, еволюцията се е погрижила и за този проблем.



В този ред на мисли човешкото тяло разполага с редица начини да филтрира токсините и да се прочиства. Благодарение на черния дроб, бъбреците и отделителната система, те лесно могат да бъдат изведени от организма, без да причинят вреда.

Понякога обаче организмът не е в състояние да се избави от всички токсини и така се стига до опасното натрупване на токсини. В тези случаи то разполага с различни способи, чрез които да ви покаже, че се нуждае от помощта ви.

Ето кои са най-често срещаните признаци, издаващи, че страдате от натрупване на токсини:

Главоболие
При наличието на стрес, човешкият организъм отделя хормони, които ви помагат да се справите със ситуацията. Обикновено тялото успява да филтрира тези хормони. Когато обаче сте под стрес твърде дълго време, то не успява да се прочисти и се стига до натрупване на токсини.

Безсъние
Незнайно защо натрупването на токсини е сред последните неща, за които се сещат хората, страдащи от безсъние. Често пъти обаче безсънието се дължи на факта, че черният дроб оказва влияние на нивата на хистамин в мозъка, а той е пряко свързан с цикъла на будно състояние и сън.

Необичайна умора
Ако сутрин след събуждане, се чувствате необичайно уморени, вместо да сте отпочинали и да сте в готовност да преобърнете света, то това може да е в резултат на натрупването на токсини. Най-често до това състояние се стига в резултат на консумацията на храни, които са твърде богати на захар. По този начин се стига до инсулинова резистентност, която почти винаги е придружена от постоянно усещане за умора. Поради тази причина би било добре да сведете до минимум храните, богати на захар.

Кожни проблеми
Ако напоследък забелязвате появата на кожни проблеми, които са нетипични за вас, то причина за това отново може да са токсините, които са се натрупали в организма ви. Време е да обърнете сериозно внимание на храната, която консумирате, пише rozali.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.