Направете ревизия на боклуците у дома

0
362

Може би скоро не сте се оглеждали около себе си, а трупането на боклуци не създава благоприятна среда

боклуци Наскоро правихте ремонт и повикахте фирма за кърти, чисти и извозва? Да, но не всички са толкова съвестни като вас, а трупането на боклуци се е превърнало в ежедневие за повечето хора. В килера ви има останки от бои, гипсокартон, вата и т.н. строителни материали, които са влезли в употреба при обновяването на дома. Други предпочитат да ги складират в мазето си. Всеки намира начин да ги прибере временно, а всъщност ситуацията продължава с месеци.

Време е да направите ревизия на излишните вещи и материали в жилището си и да се освободите от тях – веднъж и завинаги.

Оглед и списък

Списъците помагат изключително много. В това ще се уверите, ако седнете и напишете подробно какво точно трябва да се изхвърли и за къде е предназначено. Знаете, че не бива да посещавате битовите кофи за смет, ако отпадъкът ви е от строителна дейност, нали? В противен случай подлежите на глоба, а и съседите едва ли ще ви спестят жалбите си. Все на някого ще направите впечатление и може да ви издъни в общината.



Информирайте се

Като заговорихме за санкции, редно е вие самите да бъдете достатъчно информирани за сметищата, които може да използвате. Ако боклуците ви се водят рискови, трябва да се обърнете към специалисти, които ще ви насочат къде може да ги закарате. Често през годината са актуални различни кампании, които апелират към гражданите да почистят домовете си и да донесат опасните отпадъци. Проучете дали предстоят скоро такива, или разчитайте на служителите да ви съдействат при нужда.

Снабдете се с консумативи

Лопати, чували, а ако е необходимо и превозно средство. Това са само част от консумативите, които могат да са ви потребни при акцията. Ако се доверите на професионалисти, които разполагат с всичко изброено, а и имат перфектен подход при подобни занимания, вие ще бъдете напълно спокойни. Иначе, щом разчитате на собствените си сили, от вас се изисква да се подготвите. Съобразете детайлите според боклуците, които имате да изхвърляте.

Помощници

Човек и добре да живее, все опира до някой приятел. Помолете го да бъде на линия, когато тръгнете да разчиствате къщата. Много скоро и вие може да му върнете услугата, а ако ангажиментите не позволят да ударите рамо, бихте могли поне да споделите ценни съвети от опит. Непременно си осигурете и други помощници, за да не се въвлечете в приключение, което ще ви остави без капка сили и време.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.