Вижте автентична СНИМКА на „кървавата“ Луна!

0
620

„Кървава“ Луна не може да се види всеки ден, но ние го направихме!

През последните дни в Космоса се случи нещо уникално само по себе си. „Кървава“ Луна се появи в небето и самата гледка беше изключителна.

Това се случи вследствие на лунно затъмнение. Най-дългият такъв процес за този век се осъществи в петък вечер. Тогава продължи цели 103 минути.

На следващата вечер Луната отново беше „кървава“, но за много по-кратко време. Феноменът обаче си струваше да бъде видян.

Читател на TOPactualno.com ни изпрати снимка на Луната по време на затъмнението. Тя действително е червена и именно оттам идва прозвището й „кървава“.



Целият този процес се получава поради факта, че Марс е много близо до Земята и закрива Луната. Точно заради това Луната придобива цвета на Марс, който по принцип е червен.

Лунното затъмнение е нещо невероятно и се случва рядко. А това, което беше на 27 юли, до този момент през 21 век не се беше случвало.

„Видях Луната по един различен начин. Много красива и същевременно леко зловеща, защото беше затъмнена. Определено този феномен си струва да бъде видян отново.“ – споделя наш читател.

Предвижданията са, че пълно лунно затъмнение ще има отново чак след около 100 години. Така че който видял, видял.

кървава Луна
„Кървава“ Луна над Черно море
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.