С тези няколко полезни съвета ще запазите свежестта на храната (I част)

0
445

Със сигурност ще са ви от огромна полза

Вероятно често пъти ви се случва да нямате възможността да пазарувате ежедневно, а и храната, която се предлага в търговската мрежа не винаги е толкова свежа, колкото би ви се искало да бъде.

храната
Със сигурност ще са ви от огромна полза

За щастие обаче съществуват различни малки хитрости, благодарение на които можете да запазите свежестта на храната за по-дълго време.

Ето някои от тези трикове, благодарение на които ще запазите храната си свежа за по-дълго време:

Яйца
Вероятно ви се е случвало да не успеете да употребите яйцата, докато са все още пресни. Разбира се има и случаи, в които правите някакъв сладкиш и ви остават няколко жълтъка или пък белтъка. Сигурно в такива ситуации сте затруднени по какъв начин да ги съхраните за момента, в който ще ви потрябват. Е, добрата новина е, че такъв начин наистина съществува. Можете спокойно да ги замразите. Просто трябва да ги разбиете, след което да ги изсипете във форма за лед. И една тънкост, която задължително трябва да направите – добавете малко сол или захар във формата. Ако се питате за какво е нужно това, веднага ще ви отговорим – по този начин се запазва текстурата им. Запазени по този начин можете да ги използвате, когато ви потрябват.



Сос
Останалият сос е другият проблемен хранителен продукт. Всяка домакиня се чуди как да го запази свеж да по-дълго време. Е, вероятно ще се изненадате или пък не чак толкова, но и тук спасението е замразяване. Излейте го в хладилен плик и го приберете във фризера. След около час можете да го нарежете на парчета. По този начин ще го разпределите на малки порцийки и ще го добавяте към ястията, когато има нужда.

Маруля
Ще запазите за по-дълго време свежестта на марулевите листа, ако ги увиете в кухненска хартия. По този начин ще запазите свежестта им и специфичната им хрупкавост в продължение на цяла седмица. Така излишната влага ще попие в хартията и листата няма да омекнат.

Ябълки
Ако искате да съхраните ябълките за месеци напред, приберете ги в хладилника. По принцип те са доста траен плод, но прибрани в хладилника ще запазят свежестта си за още по-дълго време. Освен това по този начин няма да изгубят нито частица от вкуса си. И тук обаче има едно условие, което трябва да спазите, а то е да не се допират една в друга. В противен случай ще се повредят. За да предотвратите допирането им, можете да увиете всяка една ябълка във вестник, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.