Неподозираните ползи от консумацията на краве масло (II част)

0
518

Много е важно маслото да е качествено

В първата част на този материал ви запознахме с някои важни моменти при избора на краве масло.

краве масло
Много е важно маслото да е качествено

Колкото и странно да ви звучи, вкусното краве масло е най-лесно абсорбиращият се от организма източник на витамин А. той е нужен за поддържането на функциите на надбъбречните жлези и на щитовидната жлеза. Изключително погрешно е разбирането, че редовната употреба на краве масло води до наднормено тегло.

В състава си кравето масло съдържа мастни киселини, които се използват от тялото за енергия и не водят до образуването на телесни мазнини. Несъмнено при консумацията на масло усещате ситост, което се явява вашата застраховка срещу преяждането.

Малцина са наясно с факта, че вкусното краве масло е отличен източник на йод. Всеизвестен е фактът, че недостигът на този елемент води до проблеми с щитовидната жлеза. Освен това маслото подобрява значително работата на храносмилателния тракт. При децата то намалява честотата на диарията, а при възрастни повлиява благотворно за избавяне от запек.



Може би ще ви прозвучи налудничаво, но е факт, че хората, които редовно консумират краве масло, са с по-малък риск от инфаркт.
Мастните киселини, които се съдържат в този продукт улесняват значително абсорбирането на изключително важните за организма витамини като А, Е, Д и К.

Дори е препоръчително да замените слънчогледовото олио в манджите с натурално краве масло. За да предпазите маслото от изгаряне, бихте могли да добавите няколко капки зехтин.
Не на последно място трябва да се отбележи, че кравето масло е изключително богато на антиоксиданти. Те намаляват значително възможността от развитието на онкологични заболявания и на атеросклероза.

Е, след като вече сте наясно, че вкусното краве масло не е ваш враг, а е изключително полезно за организма, вероятно ще се постараете да го въведете в менюто си. Добре е то да присъства по-често на трапезата ви. Както вече споменахме обаче, трябва да сте сигурни, че купувате качествено краве масло, а не имитиращ продукт. В противен случай нищо от гореспоменатите полезни свойства не важи.

Можете да сте повече от сигурни, че ако вместите кравето масло в ежедневния си режим на хранене, организмът ще ви е изключително благодарен. При все, че крие известни неудобства спрямо маргарина, имайки предвид, че се втвърдява, е много по-добре да намажете филийката си с качествено краве масло, отколкото с този продукт.

Той не само е изключително опасен за организма, а и е канцерогенен. След като сте наясно с всички тези подробности, вероятно ще направите правилния избор при следващото пазаруване, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.