Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (IV част)

0
251

Този ден от седмицата се смята за двузначен – и като добър и като лош

Денят от седмицата, в който сте се появили на бял свят предопределя до голяма степен живота ви.

денят
Този ден от седмицата се смята за двузначен – и като добър и като лош

Според някои поверия, ако детето се роди в определен ден, животът му ще е дълъг и щастлив и обратното. Вярвало се е, че ако се родите през есента, когато започват да падат листата, това е на беднотия. Хората в древността вярвали, че хората, родени през лятото, са много способни и всичко с което се захванат им се удава с лекота.

Ето какво издава денят от седмицата, в който сте родени:



Четвъртък
Този ден от седмицата се смята за двузначен – и като добър и като лош. Хората, родени в четвъртък, са с бели лица, хубава снага и светли очи. Живеят дълго, но пък за сметка на това водят скитнически живот. За хората родени в този ден се казва, че никъде няма да забият кол и да създадат дом.

Вярва се, че в четвъртия ден от седмицата работата не спори. Поради тази причина се препоръчва не само да не се започват нови начинания в четвъртък, а и да не се довършват вече започнатите такива.

Четвъртъкът е междинен ден, тъй като е близо до средата, както и до края на седмицата. Това означава, че денят не е подходящ за започване на сериозна работа като градеж на нов дом например или пък нещо друго мащабно, което няма да може да бъде довършено на следващия ден.

Старо поверие гласи, че ако се започне градеж на къща в четвъртък, хората в нея ще боледуват непрекъснато. А децата, щом поотраснат ще избягат без време от дома си.
Не наемайте нови служители на работа в четвъртък, тъй като няма да се задържат дълго на работното си място. С тях нито ще успеете да подпишете договор, нито да се разберете.

В древни времена се вярвало и че денят не е подходящ за покупка на крава или добитък, тъй като животното ще избяга. Не се сее и не се садят дървета, тъй като ще изсъхне и няма да върже плод. За сметка на това е препоръчително да посадите цветята през пролетта точно в четвъртък, за да са четворни.

Денят не е подходящ и за сватби, тъй като според народните поверия двойката ще се раздели или единият от партньорите ще овдовее твърде рано. За най-лош се смята четвъртъкът от първата седмица на Великите пости. Този ден е наричан „въртоглав четвъртък“, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.