Ето защо не трябва да зареждате мобилния телефон през нощта

0
1923

Не допускайте тези грешки, ако не искате да скъсите значително живота му

Много хора зареждат мобилния телефон през нощта, смятайки, че това е най-подходящото време.

мобилния телефон
Не допускайте тези грешки, ако не искате да скъсите значително живота му

Несъмнено по този начин на сутринта ще имате на разположение телефон с пълна батерия, а и няма да ви се налага да се лишавате от него за определено време, тъй като през нощта спите.

Е, трябва обаче да ви разочароваме, че според специалистите нощта определено не е най-подходящото време за зареждане на мобилния телефон. Първо, защото обикновено той остава свързан със зарядното за цялата нощ, а са му нужни едва няколко часа, за да се зареди.

Проф. Дейвид Маккей посочва, че когато зарядното устройство остане включено в контакта дори и след зареждането на мобилния телефон, то продължава да консумира ел. енергия. Така бихте изразходили солидно количество ел. енергия в рамките на една година.



Освен това според Маккей никак не се отразява добре на батерията на телефона да продължава да стои свързана със зарядното устройство, след като е заредена на 100%. Без дори да си дават сметка повечето хора скъсяват значително живота й по този начин, а и тя започва да пада за по-кратко време в сравнение с преди. Това се отнася най-вече за литиево-йонните батерии, с каквито са снабдени повечето смартфони.

Поради тази причина експертите съветват да следвате принципа на хранене – често и по малко. Точно така трябва да се зарежда и батерията на мобилния телефон. Включвайте дори и за малко зарядното в контакта всеки път, щом имате тази възможност. Експертите от Cadex, които се занимават с тестове на мобилни устройства твърдят, че по този начин няма да навредите на телефона си, дори напротив.

Не е нужно да чакате батерията да падне напълно, за да включите телефона си да се зарежда. Работата на устройствата с минимален заряд ги амортизира много по-бързо.
Опитайте се да поддържате заряда между 65 и 75%, не позволявайте да пада повече от това. По този начин ще удължите живота на батерията си.

В случай, че позволите зарядът на батерията ви да падне твърде ниско – около 25%, не я зареждайте напълно (до 100%). Специалистите посочват, че зареждането от раз от 25 на 100% ще ограничи капацитета и ще намали значително продължителността на живота на устройството.

Не забравяйте, че литиево-йонните батерии нямат нужда от пълно зареждане. Дори напротив – по-добре е да избягвате такова, защото високият волтаж ги стресира.

Е, след като вече сте наясно с мнението на специалисти, чийто труд е насочен именно в тази насока, ще започнете да се грижите правилно за батерията си, пише money.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.