Откриха 200-годишна мумия на монах, която изуми науката! (СНИМКИ и ВИДЕО)

0
552

Отлично запазените останки на монах, останал завинаги в поза лотос в момент на медитация, като мумия, са истинска научна сензация

Само преди броени часове стана ясно, че в провинция Songinokhairkhan в Монголия бе открита 200-годишна мумия на монах. Тази необичайна находка изуми науката и се превърна в истинска сензация.

Отлично запазените останки на монах, останал завинаги в поза лотос в момент на медитация, се предполага, че са на будисткия лама Даши Доржо Итигелов, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от в. „Монитор”, като се позова на Morning News Mongolia .

mumia
И тази 200-годишна мумия на монах, която изуми науката
mumia-monah
Животът става много по-интересен, когато се появят различни древни находки

Учените, открили тази необичайна находка, споделят, че мумията е била завита в животински кожи, в продължение на последните 200 години.

Към момента тленните останки на будисткия лама, който се е пренесъл в света на Отвъдното по време на медитация, са предадени на лекари от Съдебна медицина в столицата на Монголия, Улан Батор.



Мумията на Даши Доржо Итигелов, за когото се смята че принадлежи на мумифицирания монах, е била открита на 27 януари 2015 г.

Останките му били обвити в кожи на животни. Учени и експерти определиха останките на починалия на 75-годишна възраст Итигилов.

Последователите на будисткия лама са го погребали в специално изграден саркофаг, във вертикално положение, в поза лотос.

mumia
Мумията на будисткия лама Даши Доржо Итигелов

Смята се, че според източната религия, най-чистите будистки монаси, които прекарват своя живот в молитви към Бога, можели да запазят своите тела напълно непроменени от смъртта, поради искрените си дълбоки медитации.

mumia
Така съблечена изглежда мумията, открита застинала в поза лотос

Така са откривани и други останки на будистки лами като напълно запазена мумия, оцелели през годините.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.