Ето за какво можете да използвате банановите обелки

0
736

Ще ви свършат отлична работа

Убедени сме, че банановите обелки отиват веднага в коша, след като сте се насладили на вкуса на банана.

банановите обелки
Ще ви свършат отлична работа

А знаете ли, че по този начин допускате огромна грешка? Едва ли, но ще го разберете в следващите редове. Оказва се, че всъщност банановите обелки, са изключително практични и могат да са ви от полза за доста неща.

Те ще ви помогнат от решаването на кожни проблеми до лъскането на обувките до блясък. Това далеч не са всички приложения на банановите обелки, които биха ви били от полза. Именно с останалите ще ви запознаем в следващите редове.

Ето за какво още могат да се използват банановите обелки:



Почистване
С тях можете успешно да почистите всичко от естествена кожа – дивани, якета и др. Влагата и маслата, съдържащи се в тях ще полират идеално повърхностите на всичко, изработено от естествена кожа.

Растения
Банановите кори са и отлично средство за почистването на растения. С тях можете да излъскате листата на всяко едно растение. Маслеността, съдържаща се в тях създава защитен слой на листото, а това го предпазва от събирането на прах. Освен това по този начин ще създадете и блясък на листата.

Обувки
Обувките, са следващото нещо, което можете да полирате с корите на банана, след като сте се насладили на вкуса му. Както вече споменахме, те полират отлично предмети от кожа. Това важи и за обувките. Достатъчно е да ги натъркате добре с кората. След това ги оставете за няколко минути, а накрая ги почистете със сух и мек парцал. Най-добре би било, ако той е вълнен или памучен.

Зъби
Не на последно място трябва да посочим и че кората от банан, е отлично средство за избелване на зъбите, при това напълно безопасно. С нея няма да разрушите емайла – риск, който крият всички химични вещества, създадени за избелването на зъбите.

Съдържащите се в корите от бананите агенти, ще избелят зъбите ви по възможно най-добрия начин. Освен това в тях се съдържат магнезий и калций, които полират допълнително емайла на зъбите ви.

Натъркайте зъбите си с вътрешната част на банановата кора и оставете да подейства в продължение на няколко минути. След това измийте зъбите си както обикновено и изплакнете. Ще останете приятно изненадани от крайния резултат.

Можете също така да изрежете подходящи по големина парчета от банановата кора, които да поставите като компрес на зъбите ви, отново с вътрешната част на кората към тях. Останете така в продължение на десетина минути, след което изплакнете, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.