Ето тайната, с която можете да направите от 1 орхидея 100

0
950

Ще се радвате на прекрасна орхидеена градина

При все, че красивата орхидея е любимо цвете на мнозина, не са много хората, които са наясно как могат да я размножат.

орхидея
Ще се радвате на прекрасна орхидеена градина

В следващите редове ще ви разкрием как можете да направите от една орхидея сто. Несъмнено тези красиви цветя, са и доста взискателни. Въпреки това красивата орхидея може да расте в домашни условия и без много специални грижи.

Ако искате да превърнете дома си в красива парникова градина с орхидеи, не е нужно да правите огромни инвестиции, купувайки си нови и нови. В следващите редове ще ви разкрием как можете да направите от една-единствена орхидея поне сто красавици.

Онези, които вече са пробвали този метод, са категорични, че не могат да се насладят на красотата на орхидеите.



Ето какво трябва да направите (стъпка по стъпка):

1. Купете торфен мъх от цветарските магазини и го напоете с вода. Той се продава евтино и няма да се наложи да влагате много средства.
2. Оформете малка топка от торфения мъх, който вече намокрихте.
3. Омотайте торфения мъх с помощта на конец в основата на израстъка на орхидеята.
4. Вместо конец можете да използвате нишка от дамски чорапогащник. Те са еластични и няма да се врежат в орхидеята с риск да я повредят.
5. След това увийте мъха с прозрачно домакинско фолио (т.нар. стреч фолио).
6. Сваляйте мъха от орхидеята всеки ден за по около час. През това време го навлажнете отново.
7. След 9-11 дни на израстъка от орхидеята ще се появи коренче. Когато корените станат 3-4 или повече, отчупете внимателно израстъка.

Разсаждане на орхидея чрез резници:
1. Когато цветът на орхидеята вече прецъфти, отрежете стеблото. То се отрязва на приблизително 1 см. от корените. След това скъсете дължината на стеблото до 10-12 см.
2. Получената резница от орхидея засадете в специална саксия, която трябва да е прозрачна и задължително да има дупки на дъното. Посипете по дъното на саксията малко количество пясък, след което го покрийте с мъх. Полейте добре и засадете резниците. Разстоянието между резниците трябва да е около 3 см. една от друга. Накрая покрийте със стреч фолио.
3. Два пъти на ден махайте фолиото от саксията за около 20-25 минути и овлажнявайте леко почвата. Имайте предвид, че в помещението, в което отглеждате резниците от орхидея, трябва задължително да осигурявате температурна разлика от около 4 градуса през деня и през нощта.
4. Четири месеца по-късно, можете да присадите орхидеите в отделни саксии.
5. След 5-7 дни наторете растението като предварително сте го полели. Едва след поливането можете да поставите саксията в течна тор, разредена с вода за около 40 минути, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.