Не се съмнявайте: Ако котката ви прави тези неща, значи ви обожава!

0
505

Котката е капризно и своеобразно животно

Котката по-трудно показва емоциите си. Кучето показва любовта си безспирно и ентусиазирано. Но котката показва по различен начин привързаността си, което не означава, че не ви обича.

Ето по какво ще познаете, че мъркащата ви топка ви обожава:

котката
Прави ли това, котката ви обожава, сн. Фейсбук

Ако леко докосва с горната част на главата си вашето чело, лице или друга част на ятлото ви. Това поведение писаната показва само към най-близките си хора.

Изпълненото с любов и нежност докосване засилва хормона на щастието-серотонина. Както към котката, така и към стопанина й.



Котката почувства ли дома като свой, започва да трие бузките си по всички мебели в къщата. Галите ли ги, те правят това и към вас и частите на тялото ви.

По този начин отделят секрет от лицевите си жлези по нещата и така казват, че ги смятат за собствени.

Опашките на пухкавелките са като барометър на настроенията им. Изплашени ли са или развълнувани, опашките им сочат към земята.

Ако сочи нагоре и върхът й леко потреперва, все едно ви казва, че ти си много важен човек в живота й.

Не очаквайте котката ви да се вторачи в случаен човек или ваш гостенин. Тя прави този контакт с очи само с този, когото познава и на който има пълно доверие.

Ако прави бавни примигвания с очи, все едно ви целува. Отговорете на ласката й като също бавно примигвате с очи.

Котките използват мъркането за да се успокоят или докато кърмят малките си. Ако чуете този ритмичен звук, когато ги галите, все едно ви признават, че много ви обичат.

Писаните търсят топли и уютни местенца, за да се излегнат. Ако обаче предпочитат да се настанят на вашия скут или близо до вас, трябва да се чувствате много специален човек за тях.

Показва само едно, предпочита вашата компания пред леглото си.

Мачка ли ви с лапички изразява носталгия и силна привързаност. Ако котката ви ближе косата или ушите, значи че имат много силна връзка с вас.

Носят ли ви уловени мишки, птички или други подаръци, котката (макар и опитомена), споделя храната си с вас. И вие сте изградили много силно приятелство.

Котката издава повече от 12 различни звуци. Високочестотните са израз на привързаност и нужда от внимание. Опитайте се да ги имитирате и ще се насладите на един истински разговор с любимото си коте.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.