Google се подготвя амбициозно да навлезе на пазара на гъвкави телефони

0
456

Новите гъвкави телефони на Huawei и на Samsung все още не са пуснати на пазара. Но тяхното рекламно представяне направи изключително силно впечатление

Познавачите коментират, че двата модела Mate X и Galaxy Fold все още не са постигнали своето съвършенство.

гъвкави телефони
Съвсем скоро новите гъвкави телефони ще изместят обикновените смартфони

Цените им са прекалено високи, дори шокиращи. Но въпреки тези недостатъци производителите са убедени, че последният писък на модата в света на смартфоните ще продължи да бъде актуален доста дълго време.

За момента Huawei Mate X струва около 2600 долара, докато Samsung Galaxy Fold излиза на 1980 долара.  Тези високи цени няма да позволят масовият потребител да ги използва в най-близко бъдеще. Но за сметка на това цената на гъвкавия модел смартфон на Xiaomi е доста по-достъпна – 999 евро за Европа и 999 долара в САЩ.

Xiaomi вече планира да пусне Mi Fold/Mi Flex първоначално на пазара в Китай. Това ще се случи в периода от април до юни тази година.



След това ще бъдат организирани представяния и на световните пазари.

Цената на Xiaomi ще бъде наполовина по-достъпна от тази на Galaxy Fold. Причината се крие във вида на дисплея. Xiaomi ще използва само OLED дисплеи, произведени от Visionox Technology.

Времето ще покаже дали това е правилното решение за съотношение между качество и цена.

В същото време гигантът Google усилено работи да запълни и тази нова пазарна ниша.

За целта вече е регистрирал свой нов патент за  гъвкав дисплей и за модулна конфигурация за неговото сгъване. Спазено е изискването качеството на екрана да не бъде нарушено.

Гъвкавите дисплеи имат един особено драстичен проблем. Когато дисплеят е прегънат, отделните слоеве се сгъват в различни радиуси.

Google е наясно с този недостатък. Затова една от главните задачи е да бъдат използвани само  материали, които са в състояние  да компенсират тези разлики чрез еластичност.

Казано по друг начин,  когато дисплеят бъде разгънат, в средата му няма да се образува издутина, а качеството на екрана ще се запази високо.

Гигантът Google заяви, че възнамерява да използва материали от стъклени нишки и от полимери. По този начин  дисплеят ще бъде много  по-здрав. При сгъване и при разгъване ще бъде  опазен и от надрасквания.

Според патента на Google новото устройство ще бъде сходно като размери с днешните смартфони.

От Google все още не са обявили кога техният гъвкав смартфон ще се появи на пазара. Но вече е ясно, че компанията, която разполага с такъв огромен  финансов и научен ресурс, категорично желае да навлезе на пазара на гъвкави смартфони. Това е гаранция, че колкото повече компании предлагат гъвкави смартфони, толкова те ще стават все по-надеждни, а цените им бързо ще станат много по-достъпни.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.