Зехтин – алтернативни методи за употреба (II част)

0
344

С негова помощ ще се справите с лекота с доста проблеми

 

зехтин
С негова помощ ще се справите с лекота с доста проблеми

Както вече споменахме качественият зехтин е истински дар от природата, който може да се използва за доста неща.

В следващите редове ще ви разкрием за какво още можете да използвате вълшебния зехтин, освен за овкусяване на салати и готвене на вкусни гозби.

Ето за какво още можете да използвате вълшебния зехтин у дома:

Дъвка в косата
Родителите с малки деца често пъти се сблъскват с проблема със залепена дъвка в косата. Често пъти при наличието на дъвка в косата повечето хора прибягват към отрязването на кичур от нея. Истината е, че не е нужно да вземате толкова крайни мерки, тъй като можете да решите проблема бързо, лесно и безболезнено с помощта на зехтин.



За целта е нужно да нанесете няколко капки зехтин върху дланите и пръстите си и да го разнесете. След това търкайте косата в засегнатия участък, докато дъвката падне.

Заяждащ цип на дреха
Ако ципът на някоя дреха е заял, можете лесно да се справите с този проблем. За целта натопете клечка за уши в зехтина и нанесете прецизно върху зъбчетата на заялия цип. В никакъв случай не трябва да докосвате плата, тъй като ще се образува мазно петно. Веднага след нанасянето на смазката, ще можете да раздвижите ципа свободно.

Безболезнено отстраняване на лейкопласт
Преди да тръгнете да отлепяте лейкопласта, го намажете със зехтин. Направете същото и с мястото около него. По този начин ще избегнете болезненото отскубване на косъмчета при отстраняването му.

Ако пръстенът не иска да излезе от пръста ви
Намажете пръста и пръстена с обилно количество зехтин и разнесете добре. След това се опитайте да развъртите пръстена в различни посоки, докато излезе.

Скърцащи врати
Доста е неприятно, когато вратите в дома ви започнат да скърцат. За да предотвратите този неприятен шум, е нужно с помощта на памучен тампон да нанесете няколко капки зехтин на пантите на вратите. Той ще подейства като смазка и ще предотврати неприятното скърцане.

Грижа за кожените вещи
Нанесете зехтин върху обувките или ботушите от кожа. Оставете го да действа в продължение на половин час, след което забършете със суха и мека кърпа.

Сигурна защита от разтопен восък
Ако имате красив свещник, който бихте искали да предпазите от разтопения восък, на помощ отново идва зехтинът. Покрийте повърхността му със зехтин и по този начин ще предотвратите залепването на топлия восък върху него.

Със сигурност много от тези полезни съвети ще влязат в употреба. Разбира се, ако не разполагате със зехтин, в някои случаи бихте могли да го замените и с олио, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.