С тези сигнали организмът ви алармира, че нещо не е наред (I част)

0
384

Не ги подценявайте

 

сигнали
Не ги подценявайте

Добре е да обърнете сериозно внимание, ако се появи някой от тези сигнали, тъй като чрез тях организмът ви алармира, че нещо не е наред.

Тялото ни често „говори“ за проблемите, които има, но за съжаление ние ги пренебрегваме и не им обръщаме внимание.

Ежедневното натрупване на токсини например може да доведе до доста сериозни здравословни проблеми. Разбира се често пъти преди това, организмът е подавал редица сигнали, на които не сте обърнали нужното внимание.

Ако имате някой от следните симптоми или дори няколко от тях, няма никакво съмнение, че се нуждаете от спешна детоксикация. Ето кои сигнали не трябва да бъдат пренебрегвани:



Замаяност
Ако сутрин дори след здрав сън се чувствате замаяни и не можете да се концентрирате, то именно токсините могат да са причина за това. Те причиняват поредица от реакции, премахващи основните витамини и минерали, от които организмът се нуждае, за да функционира правилно.

Колкото по-рано им обърнете внимание, толкова по-добре

Запек
Консумирайки храната по невнимание приемаме и редица химикали като изкуствени аромати, оцветители, консерванти и др. Червата също се изправят пред тези химикали, докато храносмилат. Натрупването на токсини може да доведе до сериозни стомашни проблеми. Не е изключено именно те да са причина за запека, от който страдате от дълго време. Бихте могли да разрешите до голяма степен проблема, залагайки на консумацията на органични храни. Освен това е нужно да ограничите приема на алкохол и да увеличите приема на вода.

Болки в мускулите и ставите
Постоянните болки в мускулите и ставите също могат да са причинени от натрупването на токсини. Като цяло наличието на болка, е индикатор, че има някакъв възпалителен процес в организма ви.

Кожни проблеми
Всеки е наясно с факта, че именно кожата е най-големият орган в човешкия организъм. Тя обаче често е подложена на доста сериозно замърсяване. В същото време продуктите като шампоани, лосиони, сапуни, балсами и др., могат да съдържат сериозни химикали. Излагането на кожата на толкова много токсини, може да доведе до появата на акне, екземи и обриви.

Напълняване
Ако въпреки усилените тренировки във фитнес залата, продължавате да качвате килограми, то тогава вероятно имате някакъв хормонален проблем. Имайте предвид, че токсините оказват пагубно влияние върху нивата на някои хормони. В това число влизат и хормоните, отговорни за поддържането на теглото. В този ред на мисли, бихте могли да се избавите от проблема, ако преминете към здравословен режим и направите детоксикация на организма, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.