Проф. Филипов говори за Вселената и за информационното поле

0
620

Проф. Филипов гостува в предаването „Без формат“ на Etv Haskovo. Двамата с Христина Котларска изясняват въпроса за възникването на Вселената

Проф. Филипов говори за възникване на Вселената, за материята и информационното поле в условията на вакуум

Науката преди 300 години е имала изцяло материалистичен подход. За нея възникването на Вселената е станало на чисто материални принципи. Съзнанието въобще не е участвало.

А за информационно поле никой не е говорил.

С възникване на квантовата механика започва да се говори за движението на елементарните частици и на вълните. Физиката претърпява своето развитие.

Науката установява, че между частиците има огромно пространство. Вселената се е родила от т.нар. квантов или физически вакуум.



Квантовият вакуум е едно състояние с голяма плътност на енергия. Но върху Вселената оказва влияние и информационното поле. До сега науката не е отдавала значение на информационното поле. Но вече има доста проявления, които са накарали учените да се замислят върху неговото съществуване и въздействие.

Учените стигнали до извода, че самият вакуум съдържа 2 части. Едната е свързана с материята, а втората с информацията – информационното поле.

Частта от вакуума, която е свързана с раждането на материя, постоянно ражда частици. Частиците се подчиняват на втория принцип на термодинамиката. Материята се развива и започва да ражда жива материя. Определя посоката на движение на времето. Движението в определена посока определя минало, настояще и бъдеще. Нарича се още стрела на времето.

Втората част от вакуума не ражда частици и материя. Тя ражда информация и е свързана със съзнанието. Понеже не ражда частици, не се подчинява на втория принцип на термодинамиката. Там няма минало, настояще и бъдеще.

Науката в момента се е фокусира да докаже по какъв начин частта от вакуума, която ражда информация влиза във взаимодействие в материята.

Още изключително интересни, непознати и важни факти за Вселената ще научите от въпросите на Христина Котларска и от обясненията на проф. Филипов от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.