Листата на цвеклото са безценни за вашето здраве

0
1733

Всеки знае колко полезно е червеното цвекло. Но не само главата е полезна, а и листата на цвеклото

Листата на цвеклото са невероятно полезни за здравето на малки и големи

Червеното цвекло прочиства кръвта и подсилва организма. Препоръчва се за хора, които страдат от анемия, както се нарича още малокръвие или нисък хемоглобин.

Доста по-малко хора имат представа колко са полезни листата на цвеклото, без значение дали става въпрос за обикновеното фуражно цвекло или за червеното цвекло.

Както всеки зелен листен зеленчук, така и листата на цвеклото са богати на хлорофил, желязо и магнезий. Те са изключително полезни за кръвта и общото състояние на организма.

Има и още нещо, което не е за подценяване. Ако през пролетта спанакът и марулите, които купуваме, макар да са полезни,  са отгледани в оранжерии, то листата на цвеклото през лятото са израсли на слънце и на въздух. Затова са много, много по-полезни, понеже са поели още естествената слънчева светлина и енергия.



Дъновистите много добре знаят защо очакват Слънцето на Рила да изгрее, за да ги зареди с енергия. Всеки от нас е наясно, че когато времето е мрачно ние изпадаме в депресивни състояния. А когато Слънцето се покаже,  чудесното ни настроение се завръща.

Лятото е сезонът на пресните градински краставици и домати, тиквички и син домат, пипер и бамя. Не пропускайте, обаче, да включете и листата на цвеклото във вашето здравословно меню.

Освен, че са изключително полезни, те са и невероятно евтини. Една връзка се продава от 0,50 до 1,00 лев.

Полезни рецепти с листата на цвеклото можете да научите ТУК. Те са препоръчани от домакиня, която ги приготвя редовно.

Рецептите са лесни и са подходящи дори за домакини, които са начинаещи в кухнята. Те ще ви свършат чудесна работа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.