Така се прави най-вкусното и бързо реване

0
913

Това реване ще ви върне спомените от детството

реване
Страхотно става това любимо реване

Предлагаме ви рецептата за най-вкусното и най-бързо реване. Десертът, който помним от детството и с който сме израсли. Само една лъжичка от него ще ви накара да се облизвате дълго, доволни ще останете.

Трябват ни пет яйца, три чаши захар, две трети чаша брашно, половин пакетче бакпулвер, ванилия, три чаши вода, един лимон, щипка сол.

Първо трябва да си направим сиропа, защото ще му трябва време, за да изстине. Слагаме си една тенджера на котлона и в нея си наливаме три чаши вода.

Добавяме две и половина чаши захар, слагаме и настърганата кора от лимона и разбъркваме хубаво. Оставяме да заври и след около седем минутки махаме тенджерката от котлона.



Оставяме си сиропа да изстине настрани, а ние си отделяме белтъците на яйцата от жълтъците. Жълтъците ги разбъркваме заедно с половин чаша захар и с една щипка сол.

Бъркаме енергично, докато захарта се разтвори напълно. После си слагаме към тях брашното, заедно с бакпулвера и с ванилията. Не спираме да бъркаме.

Взимаме си после отделен съд и в него разбиваме на свяг белтъците като им добавяме една лъжица лимонов сок. Двете смеси си ги смесваме бавно и полека с разбъркване и с помощта на дървена лъжица.

Щом ги смесим, общата смес си я изсипваме в една тавичка, която е намаслена с малко олио. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 180 градуса за около 25 минутки.

Щом реването ни е готово, вадим го от фурната , нарязваме го и го сиропираме с вече изстиналия сироп. Поднасяме го на трапезата заедно с една розичка от сметана отгоре – за красота и за вкус.

Става уникално вкусно това реване и сме сигурни, че ще си спомните детството с усмивка. Зарадвайте и семейството си с него, най-добре за един уютен уикенд.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.