Няколко изненадващи приложения на солта

0
312

Дори и най-евтината сол ще ви бъде от огромна полза

 

солта
Дори и най-евтината сол ще ви бъде от огромна полза

Несъмнено солта е един от продуктите, които присъстват във всеки дом. Тя е изключително важен елемент във всяка кухня.

В днешно време солта е сред най-често срещаните подправки. При все, че повечето ястия имат доста неприятен и дори блуткав вкус, ако не се добави сол, то с нея не трябва да се прекалява. Неслучайно наричат солта и захарта „бялата смърт“.

Въпреки това тя не трябва да се пренебрегва, защото дори най-евтината сол, която е доста вредна, може да ни бъде от полза за доста неща в ежедневието.

Ето няколко неподозирани приложения на солта, които ще са ви от голяма полза:



Отстраняване на лекета
Всяка домакиня се е изправяла пред проблема с отстраняване на лекета от различно естество. Истината е, че ако всеки път добавяте по малко сол към прането, тя ще предпази дрехите ви от избледняване и от появата на лекета. С помощта на малко сол, разтворена във вода пък ще премахнете без проблем петната от червено вино. Сместа ще абсорбира виното, а след това почистете петното само с четка или салфетка.

Може да ви е от огромна полза

Неприятна миризма на краката
Никак не са малко хората, които са изправени пред сериозен проблем – неприятната миризма на краката. Можете да се справите с този проблем като правите редовни вани със сол. За целта е нужно към 8 литра вода да добавите 3 с.л. сол и ¼ парче тоалетен сапун. Тази процедура ще елиминира изпотяването, а от там и неприятната миризма на краката. Имайте предвид, че действа изсушаващо на кожата, така че е добре да използвате редовно и хидратиращ крем.

Почистване на мед и сребро
Ако среброто често почернява или пък съдовете ви от мед променят цвета си, то на помощ отново идва солта. Нужно е само да смесите равни части сол и оцет и с тази смес да изтриете предметите до блясък. Няма никакво съмнение, че ще върнат първоначалния си блясък и ще изглеждат като току-що купени от магазина.

Отпушване на мивката
Дори да сте доста внимателни, мивките често се запушват. Това до голяма степен се дължи на мазнините, които се събират от мръсотиите при миенето на съдове, лице, ръце… или пък от мазнините, съдържащи се в сапуна. Ако ви се е случвало да отваряте сифона, за да го почистите, вероятно имате представа за какво става въпрос. Именно от там се носи и зловонието. Можете да се справите бързо и лесно с този проблем като изсипете малко сол в сифона и след това полеете с вряла вода. Няколко секунди по-късно ще забележите, че водата ще изтече без никакъв проблем, което означава, че сифонът вече е отпушен, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.