Внимание, дами! Тези козметични продукти са абсолютно безполезни

0
296

Подбирайте ги разумно и отговорно

 

козметични продукти
Подбирайте ги разумно и отговорно

Несъмнено всяка дама използва определен набор от козметични продукти. Вероятно дори не предполагате, но някои от тях, са абсолютно безполезни.

Ако и вие обичате да се глезите понякога с някой от шумно рекламираните козметични продукти, е добре да сте наясно с някои истини за тях.

Е, тук е мястото да ви кажем, че в преобладаващата част от случаите, това са пари, хвърлени на вятъра. Ако не желаете да пилеете средства за безсмислени глезотии, е добре да сте наясно със списъка безполезни козметични продукти от вашата тоалетка.

Цъфнали краища на косата
Не се заблуждавайте, че ако използвате някакъв вид серум или масло срещу цъфтежите на косата, ще избегнете това неприятно явление. Така или иначе единственият начин за справянето с него, е подстригването. Не съществува продукт, който може да ви избави чудодейно от цъфтежите, така че най-добре е да не пилеете парите си на вятъра.



Целулит
Единствените начини за борба с досадния целулит, са правилното хранене и редовните физически упражнения. И тук не съществува чудодеен продукт, който може да ви избави от него. Антицелулитните продукти, са мит. Единственото, което могат да направят, е да омекотят кожата ви. Но не разчитайте, че ще ви избавят от неприятните мастни хълмчета и портокаловата кожа.

Не пилейте излишно парите си

Тоник за след измиване
Подбирайте го разумно, защото голяма част от почистващите продукти отстраняват замърсяванията, без какъвто и да било остатък. В този ред на мисли, тоникът е нужен само за запазването на рН баланса на кожата. Тук е мястото да отбележим, че дневният крем се справя отлично с тази задача. В този ред на мисли, тоникът е напълно излишен.

Душ гел
По-добре да заложите на употребата на хидратиращ сапун, отколкото на душ гел. Този продукт изсушава кожата, скъп е и в същото време не е толкова ефективен, колкото си мислите.

Има ли разлика между крем за ръце, крем за крака и крем за тяло?
Истината е, че няма разлика между тези три продукта. Производителите ги разделят на няколко групи с цел генериране на по-голяма печалба. Затова изберете един продукт, който е подходящ за вашия тип кожа и го използвайте и за ръцете, и за краката, и за цялото тяло.

Пилинг
По-добре би било да приготвите пилинга в домашни условия и с натурални продукти. Така например един от отличните пилинг продукти, е кафето. Мед, сол и зехтин също е отлична рецепта за почистваща скраб. Не е нужно да пилеете пари за пилинг продукти, след като можете да си ги приготвите и у дома, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.