Триковете в кухнята, които никой не би ви казал

0
336

Ще са ви от голяма полза

 

кухнята
Ще са ви от голяма полза

Едва ли някой би ви разкрил тези трикове в кухнята, които ще са ви от огромна полза.

Поради тази причина събрахме някои съвети, за които смятаме, че ще са ви в помощ в кухнята.

Много от домакините, особено начинаещите, се страхуват да работят с тесто поради страх от това, че ще се провалят. Имайте предвид, че за да приготвите перфектното тесто, не е достатъчно само да спазите рецептата.

От особена важност е да вземете предвид различните особености и да сте запознати с кулинарните тънкости.
Съветите, които ще ви разкрием за кухнята в следващите редове ще ви помогнат да избегнете провалите и да улесните значително процеса на готвене.



Когато ви се налага да замесите тесто, в никакъв случай не добавяйте брашното към течността. Правилният начин е да въведете течността в брашното.

Ако искате сладкарските ви изделия от тесто да станат пухкави, то е добре да добавите към него и лъжичка алкохол (за предпочитане ракия).

Добавете към тестото охладен яйчен жълтък, разбит с малко сол. По този начин си гарантирате, че кексът или какъвто и да било краен продукт, ще придобие приятен жълт цвят.

Тези тънкости в кухнята ще са ви от огромна полза

Може би ви се е случвало или все някога ще ви се наложи да прехвърлите разточено тесто от една повърхност на друга. Тази задача не е никак трудно. Нужно е само да го навиете на точилката и да го разстелете върху обърната тава за печене.

Добре е да намажете тестото с разбито яйце непосредствено преди печене. Този трик може да се приложи върху всякакъв вид тесто, с изключение на бутер тестото. Ако го приложите върху него, то ръбовете му ще се залепят и няма да бухне.

За да не ви избяга пълнежа от ягодоплодни от пая, можете да добавите към него няколко макарона. По този начин сокът ще влезе в тръбите и ще ги свари.

Ако често ви се случва да се загледате в нещо и да прегорите печивото във фурната, то е добре да вземете превантивни мерки. Нужно е да добавите купа вода във фурната. Имайте предвид, че по този начин не само ще избегнете изгарянето на печивото, а и ще ускорите значително процеса.
Не отваряйте фурната по време на печене на торти или пайове. Ако направите тази грешка, ще повлияете негативно на процеса и в никакъв случай няма да останете доволни от крайния резултат.
За да улесните изваждането на готов кекс или торта от формата, я потопете за кратко в студена вода или я поставете върху кърпа, напоена със студена вода. След това задължително го/я охладете, поставяйки върху решетка, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.