Полезни приложения на брашното (II част)

0
284

Все някой от тези трикове ще ви е от полза

 

брашно
Все някой от тези трикове ще ви е от полза

Както вече стана ясно от първата част на този материал, брашното има изключително много полезни приложения, освен използването му за различни печива.

Със сигурност брашното е един от продуктите, които присъстват в почти всеки дом, но пък за сметка на това е доста подценявано. С полезните приложения, които ще ви разкрием в следващите редове ще се убедите, че всъщност можете да извлечете редица ползи от брашното.

Ето за какво още можете да използвате брашното у дома:

Замърсени карти
Ако картите ви за игра са от доста време и са сериозно замърсени, то на помощ отново идва брашното. Любителите на игрите с карти знаят, че с течение на времето те губят първоначалния си вид. За да отстраните замърсяванията от повърхността им, е достатъчно да направите нещо много лесно. Вземете найлонова торбичка, поръсете в нея брашно и поставете картите.



След това затворете плика и разклатете внимателно. Целта на тази процедура е картите да се овалят в брашно. Сами се досещате, че няма как да сложите цялото тесте карти в плика. За да постигнете желания ефект, е нужно да слагате по няколко карти в зависимост от големината на плика. Благодарение на този лесен трик, можете да премахнете влагата, омазняването и замърсяването на цялото тесте карти.

Този продукт далеч не е за подценяване

Полиране на метални повърхности
С течение на времето някои метални повърхности губят първоначалния си блясък. За да се справите с потъмняването, трябва да направите нещо много лесно и бързо. Върху предварително почистената метална повърхност поръсете с брашно и натрийте.

Ако пък искате да върнете блясъка на медни повърхности, е нужно да използвате предварително сварена каша от брашно, сол и оцет. С месете еднакво количество от тези продукти и нанесете получената пастообразна смес върху метала. Оставете я да подейства за известно време, след което изплакнете обилно с топла вода. Накрая забършете.

Ускоряване на процеса на зреене
Ако поради някаква причина разполагане с неузрели плодове или зеленчуци, можете значително да ускорите процеса на зреене чрез брашно. Единственото усилие, което трябва да направите, е да поставите брашно в найлонов плик, след което да добавите плода или зеленчука. Не след дълго, той ще е готов за консумация.

Лепило
Ако имате брашно с лошо качество или пък старо брашно, не бързайте да го изхвърляте. Бихте могли да го оползотворите, приготвяйки домашно лепило. Нужни са ви вода и брашно в равни пропорции. Разбъркайте добре, за да няма буци, след което сложете сместа да заври на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато кипне. Изчакайте лепкавата маса да се охлади и едва тогава използвайте, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.