Тези признаци са знак, че любовта си отива безпощадно

0
624

Много по-трудно е да сложиш край на връзката, отколкото да я започнеш

 

любовта
Много по-трудно е да сложиш край на връзката, отколкото да я започнеш

Несъмнено любовта може да е най-голямото щастие в живота на един човек, но в същото време може да му причини и огромна болка.

Обикновено болката идва, когато любовта си отива.

Факт е обаче, че хората, които са заедно отскоро, както и тези, които живеят заедно от години, посочват сходни причини, поради които се разделят с партньора си.

Оказва се, че причините, поради които партньорите се разделят, са несходства в характерите, нарушено доверие (най-често изневяра) и студено поведение. Ако някой от тези признаци е налице, то е почти сигурно, че любовта скоро ще си отиде.
В същото време обаче двойките посочват различни причини, поради които искат да останат заедно.



Брачните двойки посочват, че причината, поради която не искат да пуснат любовта да си отиде е, че са вложили твърде много усилия във връзката си, семейните отговорности, та дори и финансови бариери. Тези хора са били заедно твърде дълго време и сега сякаш не могат да си представят живота без партньора им.

При хората, които не са обвързани, но искат да останат заедно, основните причини, са сходство в характерите, чувство на близост и положителните емоции, които носи връзката.
Истината обаче е, че обикновено в тези случаи става въпрос за двойки, които са заедно от две години и нямат деца.

Да излезете от дадена връзка се оказва много по-трудно, отколкото си мислите

Половината от участниците в изследването, независимо от коя група са, са имали причини както да си тръгнат от тази връзка, така и да останат.
Най-интересното обаче е колко амбивалентно се чувстват хората по отношение на връзките си.

Истината е, че в такива моменти те се чувстват разкъсани. Несъмнено решението за раздяла не е от тези, които се взимат лесно. Това потвърждава и ръководителката на изследването – проф. Саманта Джоел.

Много по-лесно е да погледнете една връзка отвън и да кажете на партньорите, че имат неразрешими проблеми и трябва да се разделят. В същото време обаче това ще се случи изключително трудно. Колкото по-дълго време сте заедно, толкова по-трудна е раздялата.

Много хора твърдят, че съществуват неща, с които могат да бъдат направени компромиси и съответно такива, при които няма как да има компромис. Истината обаче е, че много от категоричните твърдения, че няма да направите компромис за нещо, отпадат, когато се запознаете с някого.

Проф. Джоел твърди, че хората не се влюбват случайно. От еволюционна гледна точка намирането на партньор за предците ни, е било много по-важно от това да намерят правилния такъв. По-лесно е да влезеш в дадена връзка, отколкото да излезеш от нея, пише obekti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.