С тези елементарни трикове банята ви ще заблести от чистота (I част)

0
894

Ще си спестите доста време и труд

 

банята
Ще си спестите доста време и труд

Няма никакво съмнение, че банята е едно от най-досадните и трудни за почистване места за всяка домакиня.

Ние обаче ще улесним значително живота ви и най-вече процеса на почистване на банята като ви запознаем с няколко невероятни трика. Те са изключително елементарни, но в същото време вършат истински чудеса.

В крайна сметка почистването на банята не е висша математика, че да ви затруднява толкова много. Несъмнено за съвременната домакиня не е важна само чистотата на банята, а и това да се случва за раз време. Това е напълно разбираемо предвид забързаното ежедневие.

За да улесните значително и в същото време да ускорите процеса на почистване на банята, е добре да спазвате тези няколко съвета. На практика почистването по този начин ще ви предпази и от употребата на химикали в дома ви.



Замисляли ли сте се, че са ви достатъчни парче лимон, щипка сода и още няколко доказани във времето компоненти за перфектното почистване на банята?
Не само, че всичко ще блести от чистота, а и по никакъв начин няма да навредите на здравето си.

Това задължение не е никак трудно за изпълнение, ако сте наясно с някои тънкости

Ето и лесните трикове, които ще улеснят значително процеса по почистване на банята:

Жълти петна
За да се избавите бързо и лесно от жълтите петна по ваната и да й придадете снежнобял вид, сякаш току-що сте я купили от магазина, не е трудно. Нужен ви е само този вълшебен разтвор, за да се избавите от всевъзможните мръсотии. За да си го приготвите се нуждаете от 4 литра вода, към които трябва да добавите ½ ч.ч. оцет, 1 ч.ч. алкохол (може и медицински спирт) и ¼ ч.ч. сода бикарбонат.

Нанесете сместа по повърхността на ваната и я оставете да действа в продължение на 15 минути. След това отмийте със студена вода. Ще останете изумени колко лесно се отмива всичко.

Душ
Всички, които живеят в район с твърда вода, се сблъскват с котления камък, който блокира правилното функциониране на душа. Не е нужно да купувате нов душ. Можете да се избавите от неприятния котлен камък с помощта на оцет.

В случай, че отлаганията от душа не се отстранят, защото има твърде много утайка, то сложете оцет в найлонова торбичка, пъхнете и душа вътре, завържете и оставете така за два часа. Дюзата трябва да е напълно потопена в оцета. След това измийте душа с обилно количество вода и ще заблести като нов. Освен това ще сте се избавили от неприятния котлен камък, пише zajenata.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.